Hlavní navigace

Dropbox utahuje opasky. Bezplatné úložiště je teď hodně omezené

15. 3. 2019

Sdílet


Populární cloudové úložiště v březnu potichu změnilo pravidla hry. Bezplatné účty lze nově používat jen se třemi současně připojenými zařízeními. Pokud tedy Dropbox používáte na počítači, mobilu a tabletu, další zařízení už nepřidáte, aniž byste ze synchronizace neodpojili některé dřívější. Velkou část uživatelů to pravděpodobně omezovat nebude, kdo ale přeskakuje mezi více počítači nebo má doma více mobilních zařízení, ten bude mít smůlu.

Zařízení připojená až do února 2019 zůstanou beze změny. Můžete jich mít klidně deset. Už ale nepřidáte nová. Dropbox tím chce uživatele popostrčit k placeným tarifům, které už mají neomezený počet připojení a navíc i další výhody.

Bezplatná verze standardně nabízí kapacitu 2 GB (lze různými způsoby rozšířit). Účet Plus, který stojí 10 eur měsíčně či 100 eur ročně, má kapacitu 1 TB a na mobilech dovoluje používat offline složky, podporuje vzdálené vymazání dat a má prioritní e-mailovou podporou. Účty Professional stojí dvojnásobek, nabízejí kapacitu 2 TB a další funkce navíc jako fulltextové vyhledávání, verzování souborů apod.

Byl pro vás článek přínosný?