Hlavní navigace

DropTag: doručený balík spadl na zem? Prozradí vám to aplikace

15. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na doručovací služby v Česku se často nadává. Když přijedou se zpožděním, není to ještě tak hrozné, ale když po rozbalení potlučené krabice najdete uvnitř rozbitý počítač a kurýr s podpisem už je na odchodu, oceníte zařízení zvané DropTag, jež vyvinula firma Cambridge Consultants. Prodej přes internet roste velkým tempem a stále více zboží se doručuje přes přepravní společnosti, narůstá tedy počet pádů.

 

 

 

Malý nalepovací senzor s čipem Bluetooth po celou dobu přepravy zaznamenává gyroskopem prudčejší pohyby, po doručení se spáruje s telefonem a aplikace vám ukáže, jak byl s balíkem zacházeno. Dosah činí kolem 50 metrů. Výsledná data podají důkaz třeba o tom, že se polovinu trasy choval pošťák jako v rukavičkách, ale potom mu spadl z metru na beton.

" frameborder="0" height="420" width="690">

Podle výrobce je zařízení určeno pro přepravní společnosti, které si budou hlídat chování vlastních zaměstnanců, ale také pro koncového zákazníka. Jde o velmi levné zařízení zhruba za dva dolary a lze předpokládat, že v eshopu bude zatržítko "vložit čip" s malým příplatkem. Využili byste takové nabídky?

 

zdroj: Mashable

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.