Hlavní navigace

Ectaco Jetbook Color – elektronický inkoust i barevně

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Neni to ani tak dávno, co jsme v redakci testovali novinku od Amazonu - elektronickou čtečku Kindle Touch (recenzi si můžete přečíst zde). Kindle ale nejsou zdaleka jediné produkty na trhu, které jsou vybaveny displeji s elektronickým inkoustem. Zatímco zařízení Amazonu bývají černobílé, Ectaco Jetbook Color dokazuje, že to jde i barevně, a to hned ve velikosti 9,7 palců.

Entaco Jetbook Color

Čtečka je poháněna procesorem o frekvenci 800 MHz a obsahuje dotykový Wacom displej (pro ovládání je nutné použít stylus) s rozlišením 1600 × 1200 pixelů v černobílém módu, respektive 800 × 600 pixelů barevně. Samozřejmostí je možnost připojení prostřednictvím Wi-Fi a nechybí ani slot na microSD karty pro případné rozšíření paměti. Pravdou je, že toto zařízení neni zcela novým produktem - jedná se o přpracování modelu společnosti Hanvon. Přístroj má ovšem nový firmware a součástí je také sada vzdělávacích programů.

Společnost Ectaco se letos v srpnu nechala slyšet, že do konce roku uvede Jetbook Color  na americký trh za cenu 350 USD. Tato částka dle aktuálních informací platí bohužel pouze pro vzdělávací instituce - koncová cena pro běžné uživatele bude 500 USD a zahájení prodeje je naplánováno na 15. ledna příštího roku.

Zdroj: Ubergizmo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku