Hlavní navigace

Gmail ani Outlook.com to nedělají dobře. OnMail slibuje e-mailovou revoluci

Sdílet

Bezpečný e-mail, nad kterými budeme mít vždy kontrolu vy. Společnost Edison vyvíjející stejnojmennou e-mailovou aplikaci pro mobily (a v budoucnu i desktopy) v létě spustí vlastní e-mailové schránky. Služba se bude jmenovat OnMail a první zájemci se už můžou zapsat na čekací listinu.

E-mail je podle Edisonu rozbitý. Stávající populární služby sice přidávají nové funkce, ale vycházejí z 20+ let starých principů. Z dob, kdy netvořil většinu zpráv spam a kdy se masivně nesledovalo, co uživatel (ne)dělá, aby se na něj mohly cílit reklamy. OnMail to má změnit.

Firma slibuje jednoduché uživatelské rozhraní, které má být rychlejší než vše, co dnes používáme. Přinese vylepšený vyhledávač, který se nebude spoléhat na složité operátory a zvláštní syntaxi, ale využije přirozeného jazyka.

TIP: Před 16 lety Gmail spustil revoluci e-mailu. Nebyl jen žertem Googlu

Se spamem bude OnMail mj. bojovat tak, že odesílatele budete muset nejdříve schválit, tedy přidat do kontaktů poté, co od nich dorazí první zpráva. Jednotlivé kontakty pak budou mít přehledné karty, v nichž budou zvlášť vidět e-maily, přiložené fotografie a další soubory z přílohy.

Přílohy prý budou velké, Edison ale zatím žádné konkrétní číslo neprozradil. Schránka bude chráněna proti sledovacím prvkům v e-mailech (tracking pixely), ale v (HTML) zprávách nadále zůstanou klasické obrázky.

Co zatím nevíme, je jazyková dostupnost, kapacita schránky, podporované technologie (IMAP, Exchange apod.) a případně cena. Aplikace Email by Edison jsou sice zdarma, ale v případě e-mailové schránky to už tak být nemusí. Zvlášť, když se její tvůrci brání reklamě, ale zároveň musí z něčeho žít.

Zdroj: Edison Software

Byl pro vás článek přínosný?