Hlavní navigace

Eich v minulosti podpořil kampaň proti sňatkům gayů a lesbiček, v Mozille to vře

27. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ředitel Mozilla Corporation, Brendan Eich, není všemi přijímán zrovna s otevřenou náručí. Ačkoli mu nikdo nevezme úspěchy na poli informačních technologií, je jedna věc, kterou byste o novém šéfovi měli vědět. V roce 2008 daroval 1 000 dolarů na kampaň, která v Kalifornii uspěla a na pět let tak zabetonovala sňatky osob stejného pohlaví. Příspěvek od Eicha byl veřejně odhalen v roce 2012. Není proto divu, že někteří vývojáři z Mozilly a fanoušci Firefoxu byli zvolením do funkce pobouřeni.

Tip: Mozilla má nového šéfa. Je jím Brendan Eich, tvůrce JavaScriptu

Vývojář Hampton Catlin pro The Guardian řekl, že nemůže podporovat organizaci, která nechá silnou pozici člověku s negativním postojem vůči problematice a navíc ho pak ještě dosadí do čela. Se svým nyní již manželem založil technologickou firmu Rarebit. Eich na vlnu nevole reaguje na svém blogu. V příspěvku všechny ujišťuje, že v Mozille je místo rovněž pro osoby spadající do skupiny LGBT. Slibuje rovnost a antidiskriminační politiku.

 

Zaměstnankyně Mozilly, Christie Koehler, byla sice zklamaná, když se dozvěděla o příspěvku na podporu kampaně proti sňatkům gayů a lesbiček, uznala však, že někdy člověk pracuje v prostředí, kde ne všichni sdílí stejný názor. Nikdy prý ve svém pracovišti ze strany Eicha nezažila diskriminaci. Také Mozilla na svém webu zveřejnila krátký příspěvek, kde ujišťuje, že vítá každého bez ohledu na sexuální orientaci.

Zdroj: The Guardian | Brendan Eich | Mozilla

Byl pro vás článek přínosný?