Hlavní navigace

Electronic Arts smaže ruské týmy z her FIFA 22 a NHL 22

3. 3. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Ruské týmy se nebudou účastnit turnajů ani ve hrách. Dva dny po vyřazení z kvalifikace Mistrovství světa končí i ruský fotbal a hokej i v gamingu. Electronic Arts to dnes uvedl na Twitteru. Stažení týmů jim potrvá několik týdnů.

Electronic Arts odstraní ze hry FIFA 22 ruský národní tým i všechny ruské kluby. Rozhodnutí se týká i hokeje. Ze hry NHL 22 zmizí kromě ruských také běloruské týmy, jelikož také Bělorusko se pod Lukašenkem účastní invaze na Ukrajinu.

Electronic Arts na Twitteru uvedl: „Společnost EA Sports je solidární s ukrajinským lidem a stejně jako mnoho dalších hlasů z celého fotbalového světa vyzývá k míru a ukončení invaze na Ukrajinu. Ve spolupráci s našimi partnery ve FIFA a UEFA zahájila společnost EA Sports proces odstranění ruského národního týmu a všech ruských klubů z produktů EA Sports FIFA, včetně: FIFA 22, FIFA Mobile a FIFA Online. Aktivně také vyhodnocujeme související změny v dalších oblastech našich her. O všech přijatých opatřeních budeme naše komunity průběžně informovat a děkujeme hráčům za trpělivost při práci na těchto aktualizacích.“

Co se týče hokeje, tak zde EA uvedlo, že následuje kroky IIHF (mezinárodní hokejová organizace). Ruských hráčů v NHL typu Ovečkina, který stojí za Putinem a hraje v klubu Washington Capitals, se to zřejmě zatím netýká.

Ovečkin Takto vypadá Instagram ruského hokejisty Ovečkina týden po invazi

zdroj: EA

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.