Hlavní navigace

Elektřina budoucnosti

4. 12. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spotřeba elektrické energie roste, ale přesto její dodavatelé i spotřebitelé sledují trendy, kterým nelze uniknout. Je jednoduché odebírat zelenou elektřinu, na dálku monitorovat svou spotřebu a ani pro sjednání nového dodavatele nemusíte nikam chodit.

Podpořte obnovitelné zdroje

Zatímco spotřeba elektřiny byla v Česku v roce 1999 něco málo přes 60 TWh, v roce 2014 jsme se už blížili k sedmdesátce a v roce 2018 jsme se dostali na 73,9 TWh. Často se mluví o alternativních zdrojích energie k těm současným. Aktuálně téměř polovina elektřiny pochází z hnědouhelných elektráren, ale na trhu je několik dodavatelů, od kterých je možné koupit pro svou domácnost i firmu takzvanou zelenou energii.

I se zelenou energií vašimi kabely „teče“ stále jen jeden proud. Ale pokud si zaplatíte tu zelenou, váš dodavatel na velkoobchodním trhu nakoupí elektřinu od výrobců, kteří využívají obnovitelné zdroje. Tedy z biomasy, bioplynu, větrných a vodních elektráren a fotovoltaiky. Množství nakoupené energie přímo od výrobců se přitom shoduje právě s tím, co od dodavatele odeberete.

 

01 2 Větrný park Enpower ve vlastnictví skupiny Alpiq

Dnes v Česku pochází z obnovitelných zdrojů zhruba 13 % vyrobené elektřiny, dá se ale předpokládat, že trend se bude i nadále zvyšovat. A to nejen díky rostoucímu zájmu o zelenou energii mezi samotnými spotřebiteli, ale i kvůli nařízení Evropské unie, podle níž by měly do roku 2030 tvořit obnovitelné zdroje 32% podíl na hrubé spotřebě.

Dodavatelů zelené energie přibývá. Jedním z nich je i švýcarská společnost Alpiq, která chce na český trh s elektřinou a plynem vnést svěží vítr. Společnost je zároveň jedničkou ve změně dodavatele on-line .Jednoduše a rychle přes webové stránky www.alpiq-energy.cz

Jak skutečně změna dodavatele „on-line“ vypadá?

Budoucí zákazník si na webu vybere nejvhodnější produkt buď na základě rady webového průvodce, nebo na základě přímého zadání svých parametrů spotřeby. Pak už jen nahraje pdf své faktury a důležité informace se vyplní samy. Zákazník jen dovyplní platební údaje a vše potvrdí.

Tisknutí, papírování a zasílání podepsaných smluv tam a zpět, to je energetika minulosti. Zákazníkovi přijde pouze e-mail, ve kterém jsou veškeré další instrukce a dokumenty, které stačí podepsat buď myší, nebo na dotykové obrazovce počítače či mobilu.

Celý proces nezabere více než 3 minuty času. Jak je to celé jednoduché, se podívejte na www.alpiq-energy.cz.

Bez fíglů a sankcí

Se svými zákazníky chce společnost jednat otevřeně, transparentně a férově. Každá domácnost si může Alpiq vyzkoušet a pokud nebude spokojena, může i ze smlouvy na dobu určitou, kdykoliv odstoupit, a to bez jakýchkoliv sankcí. Toto je důkaz toho, že to Alpiq myslí vážně.

Férová cena, 100% online změna dodavatele a žádné sankce pro domácnosti jsou jen začátek a ukazují směr, jakým se chce společnost i nadále ubírat. Alpiq bude i v budoucnu nabízet moderní řešení, která usnadňují zákazníkům život.

K tomu všemu navíc nabízí tradici a zázemí silné energetické švýcarské společnosti. Ostatně, podívejte se na www.alpiq-energy.cz, kde se můžete dozvědět o víc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku