Hlavní navigace

Změna. Epic Games Store bude rozdávat hry každý týden

12. 6. 2019

Sdílet


Společnost Epic Games stojící za hrami jako Fortnite nebo Unreal (Tournament) loni odvážně vstoupila do nového byznysu – sama začala prodávat hry. Její Store konkuruje Steamu a dalším. Zatím ne funkcemi (to se má změnit), ani velikostí katalogu. Epic má jiné zbraně. Vývojáře si hýčká tím, že si ponechá jen 12% provizi z prodeje, zatímco u Steamu a dalších je to až 30 %. Tvůrci navíc při využití Unreal Enginu nemusí nechat dalších 5 % Epicu, licenci na komerční využití mají zdarma.

Lákadla ale má i pro hráče. Řadu her si totiž jinde ani nekoupí. Pokud Epic nepřesvědčí studia výhodnějším obchodním modelem, tak je může ještě „uplatit“ a pojistit si časovou exkluzivitu titulu. A aby nabral do ekosystému nové uživatele, pravidelně jim daruje některé hry zdarma. Již od spuštění rozdává hry každé dva týdny a během nedávné slevové akce měl dárky dokonce každý týden.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Epic během E3 oznámil, že hry nakonec bude rozdávat každý týden až do konce roku 2019. Často už ale půjde o menší tituly nezávislých vývojářů. Ještě dnes lze zdarma získat strategii Kingdom: New Lands. Od zítřka bude bezplatně ke stažení akční Enter The Gungeon.

Na herní konferenci také oznámil, že na Epic Games Storu vyjdou tituly jako Cyberpunk 2077 či Twin Mirror od tvůrců Life is Strange. Exkluzivitu pak získal na hry Shenmue 3, Zombie Army 4: Dead War, Auto Chess a Chivalry 2.

Zdroj: Epic

Byl pro vás článek přínosný?