Hlavní navigace

Epic Games Store zlepšuje lákadla. Zdarma nabízí již dvě hry týdně

Sdílet

Jsou to dva měsíce, co jsme psali, že Epic Games Store zařadil vyšší rychlost místo jednoho dárku každé dva týdny bude letos hry rozdávat každý týden. Vyzyvatel Steamu teď zase přidal. Minimálně tento a příští týden budou bezplatné hry dvě.

Až do zítřka si můžete na PC bezplatně stáhnout indie strategii This War of Mine a také nezávislé akční RPG Moonlighter. První s průměrným hodnocením 83 %, druhou se známkou 74 %. Zítra odpoledne se pak Store přepne a bezplatnou nabídku vymění za tříáčkovou produkci. Zdarma budou hororová adventura Alan Wake a multiplayerová akce For Honor.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Moonlighter a This World of Mine jsou mimochodem první hry, u kterých Epic Games Store nabízí slibované ukládání postupu do cloudu. Obchod už sice synchronizaci doprogramoval, avšak doposud ji žádný titul nenabízel. Store je zatím oproti Steamu malý jak co do velikosti katalogu, tak i po funkční stránce. Epic ale slibuje, že technické nedostatky vyladí, a dokonce má i veřejnou a aktualizovanou roadmapu funkcí.

https://twitter.com/ShyXLFT/status/1154425343865958400

Odnedávna se tak ve Storu konečně dá vyhledávat, přibylo třídění podle žánrů a štítků, hry konečně podporují stahování DLC a zlepšil se také offline režim. Momentálně se pracuje na vylepšeních katalogu i vzhledu stránek, zmenšení velikostí aktualizací, propojení s obchodem Humble Bundle (bez použití klíčů) a v srpnu dorazí též měření délky hraní.

V nadcházejícím půlroku přibydou seznamy přání, uživatelské recenze, výhodné herní balíčky, nové měny a platební metody, podpora herních modů a také overlay klienta, který bude dostupný během hraní. V dlouhodobém horizontu (za více než půl roku) se hráči mohou těšit na achievementy, sociální funkce, darování her či obchod pro Android.

Byl pro vás článek přínosný?