Hlavní navigace

Konkurent Steamu odkryl karty. Které novinky chystá Epic Games Store

15. 3. 2019

Sdílet


Loni na podzim odstartoval Epic Game Store. Nesmělý start nového obchodu měl podpořit úspěch střílečky Fortnite a každé dva týdny hra zdarma. Jinak ale vedle Steamu obchod působil jako chudý příbuzný. Chyběly mu funkce a katalog her byl velmi malý. Epic ale vše průběžně řeší.

Množstvím titulům sice soupeře nepřejede, ale Steamu přebral pár exkluzivit. Namátkou The Division 2, Metro Exodus, Darksiders III nebo finále The Walking Dead. V budoucnu na Epicu vyjde i očekávaná tahovka Phoenix Point od tvůrce série X-Com nebo pokračování výborné Subnauticy s podtitulem Below Zero.

Obchod také doplní chybějící funkce. Na Trellu teď ukázal roadmapu, aby fanoušci mohli průběžně sledovat, na čem se pracuje a na co se mají těšit. Nedávno přibyl vyhledávač, upozornění na bezplatné hry nebo offline režim.

Kdy Epic dostane achievementy, podporu DLC a modů?

Během jednoho až tří měsíců čeká Epic Games Store redesign. Obchod bude podporovat DLC, přibydou cloud savy, zmenší se velikost aktualizací her, zrychlí start, vyhledávat půjde podle žánrů či tagů a videa budou uložena na vlastních serverech Epicu, nikoliv YouTubu.

V horizontu čtyř až šesti měsíců chce Epic vylepšit knihovnu, do her přidat overlay a podporu modů. Bude také sledovat délku hraní. Obchod bude podporovat další měny a způsoby plateb. Uživatelé budou konečně moci psát recenze (pokud to vývojáři her dovolí), těšit se můžete na seznamy přání nebo výhodně balíčky her, pokud už některou zahrnutou hru vlastníte.

Za půl roku či později dorazí achievementy, nákupní košík, platba skrz operátory a redesign a zrychlení sociálních funkcí. Zatím bez uvedení termínů jsou na pořadí ještě obchod pro Android, automatická refundace peněz a možnost kupovat hry jako dárky pro jiné uživatele.

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-220-produkty-od-googlu-mizí-herní-obchody-přibývají/

Byl pro vás článek přínosný?