Hlavní navigace

Epson uvedl kompaktní bílou tiskárnu s nádržkami

12. 3. 2019

Sdílet


Epson byl první, kdo kolem roku 2013 přišel s konceptem inkoustových nádržek Ink Tank. Většina výrobců se postupně přidala s podobným systémem. Novinka nazvaná EcoTank je malá tiskárna v netradičním bílém (ale i v černém) provedení.

Tiskárna Epson EcoTank L3156 má úspornější design, nádržky na inkoust se z boční strany přesunuly dopředu a přes průhledný plast je vidět, kolik ho zbývá. Nové lahvičky už při nalévání není třeba mačkat (což nevím jestli je lépe) a při doplňování je díky tvaru nelze zaměnit.

Už v základním balení dostanete inkoust, který má vydržet až tři roky (při průměrném tisku 225 stran měsíčně) a nové lahvičky (cartridge se tomu říkat nedá) jsou poměrně levné. Epson EcoTank L3156 umožňuje připojení přes Wi-Fi a tisknutí z mobilních zařízení přes aplikaci Epson Print.

Celý koncept je založený na tom, že koupíte v počátku dražší tiskárnu, ale pak do ní máte levný inkoust, který navíc dlouho vydrží. Což je pravý opak toho, co bylo na trhu dříve. Epson L3156 bude v prodeji od dubna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.