Hlavní navigace

eReading.cz má novou čtečku. Je podsvícená, dotyková a běží na ní Android

26. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přední český portál prodávající e-knihy představil už čtvrtou generaci vlastní e-čtečky. Proti Kindlu a spol. míří eReading.cz 4 Touch Light. Už název prozrazuje, že má podsvícený a dotykový e-ink displej. Navíc ale přibyl Android (ve verzi 4.2.2), takže čtečku můžeme chápat i jako maličký tablet bez barevného LCD.

Čtečka eReading.cz 4 Touch Light Čtečka eReading.cz 4 Touch Light

Čtečka má displej s úhlopříčkou 6 palců a rozlišením 768 × 1024 px. Uvnitř tiká neznámý 1GHz procesor a 512 MB RAM. eReading mluví také o možnosti nahrávat vlastní aplikace. Jestli je součástí i Google Play Store, to zatím nevíme. Na aplikace a jiná data budete mít z interního 4GB úložiště volnou kapacitu 2 GB, nechybí ale slot pro microSD karty do velikosti až 32 GB.

 

Do těla o velikosti 118 × 168 × 9 mm s hmotností 195 gramů se vešel ještě 2000mAh akumulátor, Wi-Fi modul a konektor microUSB, přes který se čtečka nabíjí a zároveň lze skrz něj nahrávat soubory z počítače.

eReading.cz 4 Touch Light podporuje formáty EPUB, PDF, MOBI, FB2, TXT, RTF, HTML, HTM, CHM, DOC/DOCX, XLS/XLSL, PPT/PPTX, PDB, DJVU, DJV, ZIP, RAR, 7ZIP a rozumí si i s ochranou Adobe DRM.

Čtečka stojí 3499 Kč, za dalších 299 Kč si můžete přikoupit flip obal. Tahákem je funkce eNoviny. Čtečka umí stahovat články z iDnesu, E15, ČTK, České pozice a dalších webů, takže je lze číst i offline. eReading láká také na eVýpůjčky. Jde o balíčky knih za 49/59 Kč na kus, které můžete číst až tři týdny. Nemusíte je draze kupovat, pouze si je levně půjčíte.

Byl pro vás článek přínosný?