Hlavní navigace

Estylo 1.1: dřevěný kapacitní stylus pro tablety. K iPadu lze připevnit mangetem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva mexičtí nadšenci vytvořili malou firmu Plai a chtěli by vyvíjet moderní stylusy pro dotyková zařízení. Jejich první prototyp Estylo 1.1 je dřevěná tužka, která je ale obalena vodivými materiály, takže je možné ji použít i pro kapacitní displeje.

Jejich Estylo nadchlo fanoušky. Na portálu KickStarter chtěli pro rozjetí byznysu založit 3500 dolary. Nakonec vybrali bezmála 40 000. Slibují, že stylus je přesný a dobře se drží. Na jednom konci je hrot pro přesnější práci, na druhém šikná ploška pro malování (lze s ní pracovat v úhlech 5–70°).

Estylo 1.1 bude vyráběno v levnější nemagnetické černé verzi a osmi barevných provedeních s magnetickou úpravou. Ta se bude hodit pro iPady 2, ke kterým lze stylus připevnit na hranu tabletu. Ale pero funguje na všech displejích i jiných značek a velikostí.

Jeden nemagnetický stylus se prodává za 8 amerických dolarů, magnetický za 13 dolarů. V sadě je můžete koupit výhodněji. Je však třeba připočíst ještě poštovné do ČR. Plai ale zatím plní předobjednávky. Financování bylo totiž dokončeno teprve nedávno. Část peněz firma použije na vývoj verze 2.0.

Byl pro vás článek přínosný?