Hlavní navigace

Evga Tegra Note 7 aneb tablet podle představ Nvidie na evropských trzích

31. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Referenčních tabletů Nvidia Tegra Note není na trhu opravdu mnoho, a proto každá zpráva o podobném zařízení, jež svým výkonem nechává většinu konkurence za sebou, zcela jistě potěší. Mezi další výrobce tabletů nesoucích logo Tegra Note se zařadila americká společnost Evga. Ta spolu s posledním představením novinky slibuje nejen nejvýkonnější tablet s Androidem na trhu, ale především jeho okamžitou dostupnost na evropských trzích. Tomu samozřejmě pomůže i rozvinutá distribuční síť, kterou si Evga vybudovala především díky své produkci grafických karet s čipy GeForce.

V ceně pohybující se kolem 5800 Kč získáte opravdu velmi výkonný tablet, který disponuje displejem s matricí IPS a rozlišením 1280 x 800px. To sice není tak jemné jako u některých konkurenčních výrobců a jejich „retinami“, nicméně na úhlopříčce o velikosti 7‘" (17,8 cm) je pro většinu populace zřejmě postačující. O výkon se pak stará čtyřjádrový procesor Tegra 4 společně s GeForce GPU s 72 prováděcími jednotkami. Vše je doplněno 1 GB RAM a 16 GB integrované paměti rozšířitelné skrze běžné paměťové karty MicroSD.

Za zmínku stojí určitě i způsob ovládání – kromě klasické práce, na jakou jste na tabletu zvyklí, můžete použít i dodaný stylus (v těle tabletu je na něj pěkné místo, takže jej nevytratíte). Stylus dokáže rozlišit tlak, jakým na něj tlačíte, což se hodí například při kreslení a výrobce slibuje až třikrát vyšší přesnost oproti konkurenčním řešením. To se zcela jistě hodí při psaní ručních poznámek například do poznámkového bloku.

Pro milovníky foto a audio je tablet vybaven pokročilými funkcemi, mezi které stojí za to zařadit především Nvidia Chimera, což je pěkný název pro relativně běžnou technologii HDR s rozlišením pět megapixelů (v tabletech se ale v současné době zcela běžně neobjevuje) a Nvidia Pure Audio. Druhá jmenovaná technologie se stará o kvalitní audio přenos skrze přední reproduktory vybavené bass-reflexem a rozšířeným frekvenčním spektrem dosahujícím 380 Hz až 12 kHz.

 

Oficiální cena a především dostupnost v České republice není zatím známa. V okolních zemích Evropské unie (především Německu a Rakousku) je již ale tablet na skladě za ceny od 209 EUR. Na ceny varianty podporující LTE si budeme muset počkat.

   

Zdroj: TZ Evga

Byl pro vás článek přínosný?