Hlavní navigace

Evleaks: Galaxy Note 8 posune cenovou laťku ještě výš, bude stát 1000 eur

26. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Evan Blass se v poslední době nemýlí. Člověk stojící za Evleaks přináší nejpřesnější informace o chystaných smartphonech a tabletech předních výrobců. A teď tvrdí, že zná vše podstatné o Galaxy Notu 8.

Samsung má po loňské aféře s hořícím akumulátorem Galaxy Notu 7 co napravovat. Letos v září tak uvede nové zařízení, které již má být zcela bezpečné, navíc vybavenější než kdy dřív. Design bude vycházet z Galaxy S8+, ale displej bude o desetinu palce větší. Úhlopříčka 6,3 palce, Super AMOLED a poměr stran 18,5:9, to jsou klíčové parametry. Rozlišení však zatím neznáme. Posune se Samsung z 1440 × 2960 px?

Čipset bude stejný jako u GS8. V závislosti na trhu lidé dostanou Exynos 8895, nebo Snapdragon 835. Bude však doplněn o 6 GB operační paměti místo 4 GB. Výkon půjde využít i v desktopovém režimu, také Note 8 bude podporovat dokovací stanici DeX.

Na zadní straně prý poprvé Samsung sáhne po duálním foťáku. Blass mluví o 12 Mpx snímačích a oba objektivy budou mít optickou stabilizaci. Jakou funkci bude mít druhý foťák (černobílý, zoom, širokoúhlý), to zatím nevíme. Čtečka otisků zůstane na zadní straně jako u Galaxy S8.

Akumulátor prý bude mít kapacitu „jen“ 3300 mAh, po loňských zkušenostech holt Korejci nebudou chtít riskovat. Symbolem řady Note je stylus S Pen. Vrátí se i tentokrát. Systém se naučí napsané poznámky překládat do jiných jazyků po celých větách, přibude převod měn a možnost připnout poznámky na pohotovostvńí (always-on) obrazovku.

A cena? Zřejmě půjde o nejdražší sériový telefon v historii Samsungu. Zdroje Evana Blasse mluví o 999 eurech, v přepočtu 26 500 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?