Hlavní navigace

Evleaks: Nokia prý chystá Lumii s Androidem. Po kolikáté už?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Byl to sen mnohých fanoušků Nokie – uvést po hardwarové stránce povedený telefon Lumia, ale s operačním systémem Android. Přání přicházela hlavně s první generací Lumií a omezeným systémem Windows Phone 7.5 (7.8). Nokia, dnes už vlastně Microsoft, podle @evleaks konečně chystá odpověď.

Nevíme kdy a neznáme ani přesnou podobu. Poté, co firma uvedla už čtyři telefony (1, 2, 3 a 4) s Androidem, bychom těmto slovům mohli věřit. Otázkou ale je, jestli už Lumie s Androidem nejsou ve skutečnosti Nokie X, X+, XL a X2.

Vypadají prakticky stejně jako základní modely Lumií a jsou postaveny i na podobném hardwaru. Pamětníci možná vzpomenou na Nokii N9 (naše recenze) se systémem Meego, která přinesla nový finský design ještě před Lumiemi. A i tento telefon se nakonec dočkal Androidu, byť jen neoficiálního portu.

Zprávu @evleaks si dokážu vyložit jen tak, že Nokia konečně uvede highendový telefon s Androidem, který by hardwarově odpovídal Lumiím 930, 1520 apod. Je však nesmysl, aby se jmenoval Lumia, tím by firma akorát zmátla zákazníky, kteří si Lumie spojují se systémem Windows Phone.

 

Pokud tedy Nokia uvede další telefony s Androidem (samozřejmě bez služeb Googlu), měl by vzniknout nový brand. S názvy X-něco si firma nevystačí napořád. Podobně jako má Samsung značky Galaxy (Android) a Ativ (Windows), by Nokia mohla mít značek více. Lumia, Asha plus nějaká nová. Ještě jednou ale připomínám, že tady vaříme z vody. Zpráva @evleaks je nekonkrétní a ani tento zdroj nemá vždy pravdivé informace.

Byl pro vás článek přínosný?