Hlavní navigace

„Hloupý“ smartphone? Evolveo představilo tlačítkový telefon s Androidem

14. 10. 2019

Sdílet

Tahle kombinace se často nevidí. Evolveo EasyPhone AD je klasický tlačítkový telefon s SOS tlačítkem na zádech, tedy zaměřením spíše na seniory. Ostatně jako všechny podobné telefony. Je však v něčem zvláštní – běží na něm Android. EasyPhone AD je nástupcem telefonu EasyPhone, který však Android ještě neměl. Displej je velký 2,8", je dotykový a má ochranu proti poškrábání. Rozlišení činí na Android slabých 240 × 320 px. Celý telefon se však vejde pohodlně do jedné ruky, rozměry činí 136 × 58 × 12 mm při hmotnosti 118 gramů. Ve výbavě nechybí GPS a možnost vytvořit hotspot.

Chybí vám tlačítkové telefony?

Výkon zajišťuje nespecifikovaný hardware, výrobce zmiňuje pouze 512 MB operační paměti a 4GB úložiště (lze rozšířit přes microSD). Akumulátor má kapacitu 1700 mAh a nabíjí se prostřednictvím konektoru microUSB. Fotoaparát slouží maximálně pro vyfocení jízdních řádů, neboť má 2Mpx čočku. Přední kamerka ale umí i videohovory.

Android je podle všeho zjednodušený, ale umožňuje stahovat aplikace přes Google Play, používat Gmail či synchronizovat kontakty. Předinstalované aplikace zahrnují Google mapy. Evolveo jej směřuje na uživatele, kteří chtějí jednoduchý tlačítkový telefon, ale zase nechtějí přijít o výhody chytrého telefonu. V balení dostanete nabíjecí stojánek a doporučená koncová cena je 1790 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.