Hlavní navigace

Experiment: hardwarová klávesnice přímo na displeji

18. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Každou chvíli se někde objeví prototyp ještě zvláštnější klávesnice, než byla ta předchozí. Ta dnešní je však překonává o řád. Společnost Tactus Technology vyrobila prototyp futuristické klávesnice, která se objevuje přímo na displeji a je fyzicky nahmatatelná. Při běžném používání máte normální displej, jakmile ale potřebujete klávesnici, objeví se nejen ta softwarová. V místech, kde jsou softwarová tlačítka, vyrostou z displeje jakési gelové výstupky.

V displeji jsou totiž integrovány malé struktury naplněné tekutinou, která dokáže změnit svůj objem, respektive hustotu. Při zvýšení tlaku vystoupnou z displeje a vytvoří dojem hardwarového tlačítka. Tuhost je dokonce nastavitelná. Podívejte se na podrobné video:

" frameborder="0" height="420" width="690">

Zatím jsou místa pro klávesy pevně daná, při zobrazení klávesnice v jiném místě, nebo třeba v režimu na šířku, nebudou fungovat. I na tom se však pracuje, první funkční modely by se měly objevit již příští rok. Zřejmě nebudou kompatibilní s Gorilla Glass.

 

Zdroj: Cnet

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.