Hlavní navigace

Extra Fail 5: výběr těch největších průšvihů a úspěchů za minulý měsíc

26. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet je Facebook (podle O2)

fail

Předražený mobilní internet na našem specifickém trhu se rozšiřuje o další specifický tarif. Nabídne jej O2 a ponese název Facebook. Ano, podle názvu půjde o tarif, přes který se půjde přihlásit pouze na stránky této sociální sítě (a na web O2). Pomineme fakt, že tím dochází k podporování monopolu jedné sociální sítě proti svobodnému internetu a zaměříme se na cenu. Ta má být 75 Kč měsíčně – za což získáte místo přístupu k internetu pouze klíč ke dvou webovým stránkám. Něco takového by mělo být zadarmo.

o2

Perfektní laptop konečně vyroben

win

Je to jen pár měsíců od první vlny Ultrabooků, které jsou sice obecně velmi dobré, mají však stále mizerné displeje s nízkým rozlišením. Jenže Asus nám splnil sen a přišel s téměř perfektním laptopem Zenbook Prime UX31A. Celohliníkové tělo s dobrou podsvícenou klávesnicí a IPS displejem s rozlišením 1920 × 1080 px (ne, není to moc) seženete za 34 000 Kč. V recenzi na www.xntb.cz jsme sice nějaké mouchy našli, ale přesto se Zenbook Prime stává etalonem přenosných (ne převozných) s Windows.

asus

 

Prudérním médiím vadí tweetující Asus

failAsus byl na výstavě Computex a tweetnul fotografii nového Transformeru AiO z pozice za víkem. Na fotce jej v tu chvíli držela zády otočená hosteska. Připojil text ve smyslu „vypadá i ze zadu dost dobře, stejně jako nový Transformer“. Některým pokrytcům se ovšem nelíbil lechtivý podtext a celé to vyústilo ve smazání a oficiální omluvu. Ve výsledku se počtu followerů zdvojnásobil. Přestože možná nešlo o úplně vhodný tweet, stojíme v tomto za @asus. Chcete podobný tweet i od nás?

 

asus

Ruský Facebook má peněz dost

failNe všichni šéfové sociálních sítí se baví tím, že nosí plážové žabky a střílejí bizony. Pavel Durov, který založil ruskou síť Vkontakte, se rozhodl zajímavým způsobem zúčastnit oslav 309 let založení Petrohradu. Z okna své kanceláře rozhazoval papírové vlaštovky, v nichž byly ukryté bankovky, konkrétně pětitisíckovky rublů. Je možné, že si takto trénoval vstup Vkontakte na burzu, případně se snažil získat více přátel. Rusové všechny vlaštovky samozřejmě lajkovali jako zvířata a Durov si je při tom natáčel. Bez dalšího komentáře.

 

vkontakte

 

Daň z Internet Exploreru

winNikdo z nás nemá rád staré prohlížeče. Jeden australský eshop s elektronikou začal účtovat přirážku 6,8 %,  pokud na něm nakoupíte přes Internet Explorer 7. Úsměvné, ale logické – když mohou eshopy účtovat vyšší cenu při platbě kartou (resp. poskytují slevu při platbě v hotovosti), protože je to něco stojí, mohou si účtovat i zvýšené náklady na webařinu. Optimalizovat web pro starý IE7 totiž také stojí peníze. Zákazníci eshopu s názvem Kogan jsou na tuto skutečnost upozorněni a pokud přesto chtějí, aby je eshop „obsloužil“, připlatí si.

ie7

 

Končí poslední TV pořad o počítačích

failPočítače nemají na našich televizních stanicích moc prostoru, samozřejmě když pomineme interaktivní pořady, které jen využívají sociálních sítí. A nyní končí Game Page, herní magazín, který vysílala Česká televize 13 let a ve kterém se vystřídalo i několik bývalých redaktorů časopisů Level a Score. Je nám to líto spíše z principu, Game Page jako takový moc dobrý nebyl. Ale místo toho, aby jej ČT vylepšila a přitáhla tak diváky, tak jej zrušila. Poslední díl bude odvysílán 30.6. a nikdo nám už neporadí, kdy sklidit obilí, nebo jak se dohodnout s Diablem po dobrém.

Doplněno: na méně rozšířených TV stanicích ještě nějaký ten pořad přežívá. Autor článku (já) sleduje pouze ČT24, a proto nemá v této oblasti takový přehled.

 

gamepage

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.