Hlavní navigace

ExtraFail 14: výběr těch největších průšvihů a úspěchů za minulý měsíc

3. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Galaxy S4 s čistým štítem

win

Čistý Android dostanete pouze na Nexusu – tak to už není pravda. Google se domluvil se Samsungem a vzešel z toho Galaxy S4 Google edition. Na rozdíl od běžného Galaxy S4 nebude mít nadstavbu TouchWiz, ale opravdu oficiální čistý Android 4.2.2 s odemčeným bootloaderem. To je výborná informace pro geeky, velké plus pro Samsung, ale možná špatná zpráva pro ty, kteří si již Galaxy S4 koupili. Novinka bude zřejmě v prodeji jen v USA, ale cestu k nám si jistě najde.

 

Facebook zničí Waze

fail

Mark Zuckerberg se chystá koupit mobilní aplikaci pro motoristy Waze, čímž ji jako kvalitní službu odsoudí k pomalé smrti. Waze slouží pro vzájemné informování řidičů o problémech na silnicích a Facebook zřejmě chce získávat lokaci svých uživatelů. A samozřejmě všechna jejich data. Může to teoreticky dojít i tak daleko, že Facebook bude znát vaši SPZ, nicméně všechny vaše údaje z této služby se opět stanou majetkem Facebooku a nic s tím neuděláte. Waze také může být ukončeno.

o2

 

Google nabídne 15 GB všem

win

Malé cloudové úložiště od Googlu o velikosti 5 GB se spojí s často nevyužitým prostorem 10 GB pro Gmail, čímž získáte 15 GB pro všechna vaše data a s tím se už dá pracovat. Většinu můžete klidně zaplnit multimediálními daty. Google zřejmě reaguje nejen na dosavadní nelogičnost, ale hlavně na konkurenci v podobě Skydrive a Dropbox. Vy dostanete 15 GB a pokud jste uživateli Google Apps, tak dokonce 30 GB. A to se vyplatí.

 

 

Twitter kašle na Česko

fail

Český twitter má mnohem zajímavější uživatele a kvalitnější obsah, než světový, přesto na nás jeho vývojáři kašlou. Udělali překlad do češtiny, který tu nikdo nechtěl, ale nezprovoznili Trends, které naopak chceme. A geolokace, to je dlouhá pohádka. Již nějakou dobu se dá sice ručně nastavit, že tweetujete z Czech Republic, ale to je pouze imitace a nefunguje na smartphonech. Takže milý Twitter, we are not from Germany, kde má svůj geotag každá vesnice, we are from Czech. (tweet from Poland)

 

Google Talk se mění (k horšímu)

fail

Google představil řadu novinek a vylepšení sítě Google+, ale s náhradou chatovací služby Talk to přehnal. Nové Hangouts  jsou sice více propojené se zbylými službami, ale jednak v nich nevidíte, zda jsou ostatní online a současně do vašich kontaktů prosákli naprosto všichni, které sledujete na Google+. A to nemluvě o tom, že Google odstřihnul ostatní uživatele Jabberu. Tohle už není chat, tohle je testování co vydržíme.

 

Petice za normální smartphony

win

Na známém webu Change.org se objevila petice vyzývající výrobce telefonů, aby se přestali zaměřovat jen na 5" pádla a vypustili občas i špičkově vybavený telefon s lidskou úhlopříčkou 4" či 4,3". Tedy takový, který půjde ovládat jednou rukou. Výrobci si totiž nejlepší hardware schovávají jen pro obří mobily. Petici již podepsalo 15 000 lidí a my (ne všichni) se k nim připojujeme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.