Hlavní navigace

ExtraFail 25 (říjen): výběr těch největších průšvihů a úspěchů v IT

22. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

 

fail

Moderní Zoner

 

Zoner vydal novou verzi fotografického editoru. Zoner Photo Studio 17 se v krabicové verzi oprostil od cédéčka a instalační soubor najdete na 8GB fl ashdisku. Už dlouho tvrdíme, že CD jsou mrtvá, jen polovina uživatelů to ještě neví. Většina firem stále lpí na fyzických CD, takže Zoner je v tomto průkopníkem. Samozřejmě lze koupit i elektronickou licenci, ke které ale logicky nedostanete fyzickou knížku. Za urychlení konce současných CD děkujeme.

 

 

fail

Podpultový CzechComputer

 

CzechComputer k nám začal dovážet zakázané ovoce. Začal se smartphony Motorola, které nám výrobce nechce prodávat, přestože patří ke špičce. Motorola jde dokonce tak daleko, že z nich odstraňuje češtinu, ač ta je samozřejmě součástí Androidu. Dále k nám CZC.cz začal dovážet Chromebooky od Samsungu a Aceru, které u nás pro změnu nechce prodávat Google. CzechComputer je zajistil dokonce s českými popisky kláves.

 

failNeberte nám Cyanogen

 

 

Nejlepší verze Androidu CyanogenMod má na kahánku. Původně fanouškovskému projektu nyní hrozí, že jej koupí někdo z velkých výrobců, spekuluje se o Samsungu či Microsoftu. Autoři Windows už zařízli Android v Nokiích a Samsung má vlastní plány s Tizenem a nadstavbou TouchWiz. Koupě CyanogenModu by tak mohla sloužit jen pro získání technologií a pozastavení celého projektu.

 

fail

Apple popřel sám sebe

 

Oba nové iPhony jsou velká pádla, která už se nevejdou do jedné ruky. Jasně, poptávka tu je a zákazníci hlavně z Asie prostě chtějí obří telefony. Nicméně Apple nikdy nedělal, co zákazníci chtěli. Nabídl jim raději něco lepšího. „Kdybych poslouchal zákazníky, vyráběl bych dnes rychlejší koně,“ řekl kdysi Henry Ford a Steve Jobs se obrací v hrobě. Když už Apple přišel se dvěma velikostmi, proč nenechal jednu z nich normální, tak do 4,3"? Druhá věc je, že uživatelé Applu si zvyknou. Vždy si zvykli.

 

fail

fail

Microcraft

 

Microsoft koupil za 2,5 miliardy dolarů tvůrce hry Minecraft. Autoři si tak přišli na pěkné peníze, ale co hráči? Microsoft tvrdí, že hra zůstane zachována tak, jak je, ale víme, jak to s těmi akvizicemi je, že. Možná je koupil jen proto, že jde o výdělečný produkt. Pokud jde o kostičky, ty už teď vypadají jako rozhraní Metro, nicméně Minecraftu nikdo nad 29 let pořádně nerozumí. Jak s tím Microsoft naloží, je otázkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.