Hlavní navigace

ExtraHardware má více než 210 000 čtenářů

1. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jelikož ExtraHardware používá pro sledování čtenosti primárně Google Analytics, čas od času statistiky zveřejníme. Obyčejně po dosažení nějaké mety, tentokrát jsem překročení 200 000 unikátních návštěvníků i 2,5 milionu zobrazených stránek měsíčně trochu propásl. Každopádně důvodem zveřejňování není jen pochlubení se, ale také to, že Google Analytics nikde statistiky webů nesdružuje a nevystavuje.

Je tak třeba, aby všichni, kdo GA používají, statistiky zveřejnili/zpřístupnili a pak se dají porovnávat. V každém případě ExtraHardware od začátku listopadu najdete opět i v monitoringu NetMonitor (odkaz online data, záložka média). Statistiky NetMonitoru se podobají těm z Google Analytics, podobné jsou i zaznamenané denní návštěvy (ve všední dny běžně okolo 22 000 denně), liší se jen statistika unikátních návštěvníků. Ty NetMonitor totiž nevede, místo nich má statistiku reální uživatelé (s různými čistícími algoritmy je výsledné číslo nižší než AJN z Google Analytics)

Čtenost za běžný měsíc od 31. 10. do 30. 11. 2009. Kompletní screenshot z Dashboard Google Analytics

Kdybyste chtěli sledovat dynamiku růstu serveru ve srovnání se začátkem, prostředkem a koncem loňského roku, můžete se vrátit ke starším článkům:

Výše zmíněné odkazy jsou zajímavé spíše vzhledem k následujícím statistikám, ukazujícím různé statitistiky zjistitelné skrze prohlížeče čtenářů:

Windows a výkonný hardware v desktopových PC jsou nerozluční přátelé, v další statistice zřejmě bude pod Windows NT skryta verze 7. Ta díky na rok zdarma použitelné verzi RC asi předhonila nepříliš úspěšné Windows Vista:

V prohlížečích bude ExtraHardware mezi velkými weby asi taky docela raritou. Opera už poměrně dlouho vede nad Internet Explorerem, který nemá ani pětina čtenářů. Chrome se doškrábal už na 8 %.

Rozlišení 1024 × 768 px se ztrácí hlouběji a hlouběji, naopak plné HD už je na více než každém osmém počítači. Je vidět, že mezi čtenáři jsou častá notebooková rozlišení, u desktopových PC bude podíl vysokých rozlišení jako 1680 × 1050 px anebo 1920 × 1200 px zřejmě ještě vyšší.

Slováci pořád nečtou vzhledem k Čechům v takovém poměru, jak by měli, čest jim zachraňuje průměrná doba strávená na stránce. Možná čtou tedy pozorněji.

Detekce použitých sítí je zřejmě složitá, ADSL a kabelové UPC jsou ale nejčastější.

Na závěr už nezbývá než za celou redakci poděkovat za neutuchající přízeň a určitě upozornit na diskuzní fórum, které je stejně jako magazín stále živější. Vděčí za to mnoha osobnostem s širokými znalostmi nejen v oblasti PC komponent a doufám, že i přátelské atmosféře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku