Hlavní navigace

ExtraWindows.cz má přes 100 000 unikátních čtenářů!

7. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Byť nejsou statistiky čtenosti zrovna čtenářsky vděčným tématem, pochlubit se prostě musíme. Web ExtraWindows.cz totiž v minulém měsíci poprvé přeskočil hranici 100 000 unikátních návštěvníků a nadále pokračuje v mírně rostoucím trendu.

Primárním zdrojem pro zjišťování návštěvnosti na ExtraWindows.cz je pro nás aplikace Analytics společnosti Google. Přestože jsme se dříve se statistikami čtenosti příliš nechlubili, tentokráte už bychom si to neradi nechali pro sebe.

Začátkem ledna jsme přišli s novým konceptem přípravy obsahu. Kromě pravidelných článků a novinek (nejen) ze světa Windows se nově snažíme zařazovat také pravidelné tipy a triky pro nový operační systém Windows 7. Zintenzivnili jsme navíc spolupráci s časopisem Nejlepší PC rady + návody. A v neposlední řadě jsme, jak jste si jistě v uplynulém týdnu mohli všimnout, přešli na zbrusu nový design, který by měl více prosadit zajímavá témata a zpříjemnit vám práci na webu.

Naše snaha se, zdá se, začíná projevovat i na čtenosti. Již v lednu totiž jedna z nejsledovanějších statistik, konkrétně Unikátní návštěvníci (Absolutní jedineční návštěvníci) vyskočila nad hodnotu 100 000. Zároveň čísla počtu zobrazených stránek neustále rostou a přibližují se k pro nás zatím magické hranici 400 000.

Abychom všechna čísla zjednodušeně neházeli do jednoho pytle, zde jsou i některé další relevantní statistiky, které by vás mohly zajímat.

Poměrně zajímavá čísla nabízí statistiky používaných verzí operačního systému Windows. Necelé tři měsíce po uvedení už jednoznačně vítězí Windows 7. Uvidíme, jak si Windows 7 povedou i v březnu, kdy skončí plně funkční období zdarma nabízené Release Candidate verzi.

Závěrem bych vám za celou redakci ExtraWindows.cz rád poděkoval za dosavadní přízeň a věřím, že až se příště budeme chlubit statistikami, budou čísla zase o něco vyšší.

Byl pro vás článek přínosný?