Hlavní navigace

Randění na Facebooku se zpožděním dorazilo do Česka a dalších evropských zemí

22. 10. 2020

Sdílet

Randění patří k věcem, které se v době pandemie, roušek a omezení sociálních kontaktů úplně změnily. Jestliže je hledání protějšku náročné ve fyzickém světě, online služby nevyhnutelně zažívají rozmach. S ohledem na nastalou situaci možná oceníte, že Facebook dnes své randění spouští oficiálně i v Česku. Do Evropy mělo původně dorazit začátkem roku. Služba se původně rozběhla už loni v září, jenže pouze ve Spojených státech. Jak byl Facebook Dating představen, přibližně tak ho dnes můžete využívat v Česku, neboť koncept se od uvedení nezměnil. Seznamovat se mohou lidé od 18 let a podobně jako na Tinderu procházíte profily, jež označuje srdíčkem či křížkem podle toho, jestli vás dotyčná osoba zaujala.

Profily ale nejsou nutně zdaleka tak strohé. Oproti Tinderu můžete s ostatními sdílet své příběhy (Stories), profil doplníte odpověďmi na různé otázky a můžete přímo specifikovat určité údaje jako výška nebo náboženské vyznání. Nebo si vyberete své tajné zamilování. S dotyčnou osobou se spojíte, pakliže si vybere i ona vás. Seznamovat se můžete také na základě událostí a skupin, k filtrům patří přátelé přátel. V případě, že s někým začnete komunikovat, můžete využít integrovaný videochat.

Facebook Dating samozřejmě nabízí i ochranné nástroje. Např. zablokujete profil, jehož aktér vás bude obtěžovat. Seznamka je dostupná v rámci hlavní aplikace Facebook, tj. neoddělila se do vlastní aplikace. To může být dost nešikovné, protože seznamovací část je pohřbená v hlavní nabídce.

Donutila vás koronakrize seznamovat se online?

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?