Hlavní navigace

Facebook koupil vývojáře fotoalb

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nabídka, kterou nelze odmítnout. Tak argumentují provozovatelé Divvyshot – služby pro sdílení fotografií – prodej Facebooku. Pokud ji neznáte, není se čemu divit. Jedná se o mladý projekt (2009), který si dal za úkol vytvořit jakási „sociální alba“.

Představte si svatbu kamaráda, kterou někdo z vašeho okolí zadá do Divvyshot jako album – tzv. Event (událost). Ostatní přátelé pak mohou do společného Event posílat vlastní fotografie (v plném rozlišení), takže každý má plně přístupné celé album. Přidávat fotky lze přes web, klientu pro iPhone, chystala se i aplikace pro Windows. Podobných služeb je určitě více, Zuckerberg třeba jen využil relativní obchodní nezkušenosti autorů, dokud jejich projekt není příliš velký a drahý.

Divvyshot je minulostí, klient pro iPhone už neseženete a do 6 týdnů bude projekt téměř ukončen

Co se s Divvyshot vlastně stane? Vývojáři přejdou pod křídla Facebooku. Současní uživatelé budou moci se službou pracovat dále, ale během 6 týdnů se nejdříve zruší nové registrace, přidávání nových Events, upload fotek a nakonec povede stránka na Facebook.com.

Akvizice to nemusí být poslední. Sám CEO Facebooku Mark Zuckerberg prý položil dotaz na specializovanou službu Quora, ve které se uživatelů ptal, jakých vývojářských talentů by si měl všimnout (čti koupit, než to udělá někdo jiný). Přitom o Divvyshot v diskuzi nepadlo slovo. V budoucnu tak můžeme počítat minimálně s vylepšenou správou fotografií…

Zdroj: All Facebook, Divvyshot

Byl pro vás článek přínosný?