Hlavní navigace

Facebook: lepší fotky a možná bude umět volat přes Skype

5. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skype chystá pátou verzi s velkou porcí nových funkcí, jednou z nich zřejmě bude Facebook Connect a Chat. Přímo v aplikaci bude možné číst a psát statusy a spárovaným kontaktům také volat. To by se naopak mohlo přenést i na web, takže přímo z rozhraní webového Facebooku možná budeme moci telefonovat uživatelům Skypu.

Facebook SkypeFacebook ve klientu Skype, zdroj: Cnet

Facebooku by se podobná funkce hodila jako pojistka před Googlem, na popularitě největší sociální sítě by se určitě rád svezl Skype. Tím by se propojily dvě obrovské databáze, každá síť má totiž přes půl miliardy registrovaných uživatelů.

Facebook dále rozšiřuje pokrytí geolokační služby Places. Sdílení polohy se po USA, Británii, Kanadě a Japonsku ukáže také uživatelům ve Francii, Itálii a Austrálii. Další na řadě budou pravděpodobně bohaté evropské trhy jako Německo nebo Španělsko, v další vlně třeba přijde i k nám.

A ještě jedna novinka. Od pátku je možné na Facebook nahrávat a stahovat fotografie v osmkrát vyšším rozlišení. Donedávna byl maximální rozměr jedné strany 720 px, nově je to 2048 px. Bude vylepšen také prohlížeč fotek v galerii, dostane známý efekt „light box“, který schová pozadí a zvýrazní fotografii plus ovládácí prvky. Více na blogu.

Zdroj: Cnet, Facebook, Inside Facebook

Byl pro vás článek přínosný?