Hlavní navigace

Facebook má 901 milionů uživatelů. Půl miliardy jich přistupuje přes mobil

24. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dne 17. května plánuje Facebook první veřejnou emisi akcií, takže je stále v kontaktu s americkou komisí pro cenné papíry. V aktuálním dokumentu, který jí poslal, se nachází také několik zajímavých čísel o uživatelích a finanční situaci největší sociální sítě.

Facebook už má 901 milionů aktivních uživatelů (před dvěma měsíci „jen“ 845 mil.), 526 milionů se jich připojí alespoň jednou denně. Zajímavé je, že přes mobily/tablety se měsíčně připojí už 488 milionů uživatelů. Na miliardu tak možná Facebook dosáhne dříve než v říjnu.

Další zajímavosti:

  • Mezi uživateli je navázáno 125 miliard přátelství. 
  • Každý den přibude 300 milionů nových fotografií.
  • Denně přibude 3,2 miliardy komentářů a „lajků“.

Z reklamy a dalších finančních zdrojů Facebook za poslední kvartál utržil 1058 milionů dolarů, což znamená meziroční nárůst 44 %. Ale oproti předchozímu čtvrtletí (silnému vánočnímu) však Facebook zaznamenal mírný 6,5% pokles obratu. Čistý zisk činil 205 milionů, což je za posledních šest čtvrtletí nejméně. Avšak Facebook hodně sype do marketingu a vývoje. A navíc opravdu hodně utrácí a posiluje infrastrukturu.

 

Vyšlo také najevo, že za Instagram Zuckerbergův tým zaplatí přesně 1 010 470 000 dolarů: 300 milionů hotově a zbytek ve 23 milionech akcií Facebooku. Pokud by obchod náhodou neklapnul, musí Instagramu zaplatit odškodné ve výši 300 milionů dolarů.

Mimochodem: Facebook se s tolika uživateli stane největším pošťákem světa.

Facebook Amended S-1 April 23: User Counts, Instagram

Zdroj: TechCrunch, SEC

Byl pro vás článek přínosný?