Hlavní navigace

Facebook Messenger se pyšní 800 miliony aktivními uživateli měsíčně

7. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook se chlubí, že před koncem roku jeho komunikační služba Messenger překročila hranici 800 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Firma rekapituluje rok 2015 tak, že se jí povedlo v rámci komunikátoru přivést na trh videohovory, které od května fungují také v Česku, provedla řadu optimalizací pro rychlejší posílání zpráv, chaty obohatila vlastními barvami, přezdívkami nebo emoji. Začala i testovat mobilní platby.

 

Navíc se ke službě nemusíte přihlašovat pomocí klasického účtu, lze ji používat pouze se svým telefonním číslem. Tyto a další novinky přinesl Facebook do Messengeru v roce 2015, přičemž společně s nyní oznámeným triumfem tyto novinky shrnuje v infografice. Připomínám, že Facebook rovněž provozuje komunikační síť WhatsApp. Nezdá se, že by nutně Facebook musel platformy sjednotit.

WhatsApp již v září překročil 900 milionů uživatelů. Jedna síť je tak úspěšnější než druhá a Facebook tak v rukou drží dva největší komunikátory na světě. A to není málo. V blogovém příspěvku firma naznačila, že se Messenger v tomto roce stane ještě důležitějším nástrojem pro komunikaci s podniky a pro nákupy.

Messenger má 800 milionů uživatelů 

Zdroj: Facebook Newsroom via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?