Hlavní navigace

Facebook na mobilu bez poplatků za data

19. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook začal spolupracovat s 50 mobilními operátory ve 45 zemích, v nichž zpřístupnil novou verzi stránek s adresou 0.facebook.com. Nula znamaná žádné poplatky za přenesená data. Vztahuje se to k psaní statusů, komentářů a soukromých zprávy, sledování ostatních apod. Zkrátka v textové verzi neplatíte operátoru ani korunu. Pokud ale chcete zobrazit grafiku, obrázky, video, hry a jiné aplikace, už platíte normálně podle zvoleného tarifu. Facebook vás při přechodu na „placený“ obsah upozorní, stejně tak, když jejich stránky opustíte.

Textová verze 0.facebook.com, zdroj: Facebook

Provozovatelé si od této služby slibují ještě větší pokrytí v mobilních telefonech, které už nyní využívá přes 100 milionů lidí v 80 zemích světa. A navíc chce být Facebook u všeho, co se ve vašem životě stane.

Obtěžovat své internetové přátele tak můžete na klasické adrese facebook.com, mobilní verzi m.facebook.com, přizpůsobené veariantě pro dotykové displeje touch.facebook.com a bezplatné mobilní 0.facebook.com. Nedávno došlo ještě ke zrušení varianty Lite. Mezi podporovanými zeměmi však zatím chybí Česko i Slovensko. Ale protože jsou v seznamu také Vodafone, T-Mobile a Orange, třeba se jednou také dočkáme.

Seznam zemí s bezplatným přístupem, zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook blog

Byl pro vás článek přínosný?