Hlavní navigace

Facebook vítězem dne. Koupil FriendFeed

11. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejpopulárnější sociální síť světa, Facebook, a jedna ze známějších služeb pro zasílání příspěvků do více sociálních sítí zároveň, FriendFeed, se spojily. Mnoho populárních médií světa tato akvizice zaujala. Naopak redaktoři odborných serverů o překvapení nehovoří.

Jak sami představitelé společností uvedli, vize budoucího vývoje technologií a filozofie služeb byly prakticky totožné. Spojení Facebooku a FriendFeedu je tak sňatkem z rozumu. Spokojené budou obě strany.

Facebook v podobě vývojářů FriendFeedu získal tým zkušených a talentovaných vývojářů, z nichž mnozí jsou bývalými zaměstnanci Googlu a podíleli se na vývoji některých jeho klíčových aplikací včetně Gmailu a Google Maps. Právě programátoři jsou podle zahraničních komentářů tím, čím Facebook na této transakci profituje nejvíce. Ve službě samotné pak Facebook získává to, o co se již nějakou dobu pokoušel - jednoduché propojení Facebooku samotného s ostatními sociálními sítěmi. Transakce nebude ztrátová ani pro tým FriendFeedu. Kromě toho, že všichni programátoři získali pracovní pozici ve vývojovém týmu Facebooku, který je považován za jeden z nejprogresivnějších vůbec, obdrželi majitelé služby také tučný, avšak blíže nespecifikovaný finanční obnos.

 

Byl pro vás článek přínosný?