Hlavní navigace

Facebook všem aktivuje nové profily Moje historie (Timeline)

16. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Timeline jste mohli používat už od září, museli jste se ale stát vývojářem na Facebooku a mít napsanou nějakou aplikaci. Facebook teď postupně nové profily aktivuje všem.

Po zpřístupnění těchto profilů máte týden čas na úpravy a vylepšení toho, co se na vaší časové ose nachází. Během této doby všichni ostatní uvidí váš profil v jeho staré podobě. Nová podoba vašeho profilu se automaticky zveřejní po týdnu, pokud se vám ale nechce čekat, není problém vynutit zveřejnění vaší Timeline okamžitě.

Facebook Timeline

Během úprav si můžete jednoduše vyzkoušet, jak váš profil uvidí kdokoliv z vašich přátel, nebo někdo cizí.

Facebook Timeline

Pokud se vám nelíbí některé příspěvky, které jste publikovali dříve, nemusíte je hned nutně mazat, Facebook vám nabízí skrytí takové položky.

Stejně jednoduše jde už publikovanému příspěvku změnit datum, přidat místo, přátel, případně můžete nastavit, komu se takový příspěvek může zobrazit.

Příspěvky se na vaší zdi budou zobrazovat ve dvou sloupcích, kliknutím na hvězdičku můžete příspěvek zvýraznit, ten se pak roztáhne a zaplní více prostoru na obrazovce.

Facebook Timeline

Svůj profil teď můžete obohatit i o Životní události – Facebook má předpřipravené šablony pro různé události ze života, které se týkají povolání, studia, vztahů, členů rodiny, domácích mazlíčků, bydlení, cestování, sportování a dalších věcí.

Facebook Timeline

Facebook Timeline

Pro jednodušší správu toho, co máte na zdi, slouží nový nástroj Záznamy o aktivitách. Na tomto místě máte kompletní přehled o veškerém dění na vašem profilu a o tom, co máte na zdi. Zobrazení jednotlivých typů zobrazených událostí jde jednoduše filtrovat podle typu (fotky, odkazy, přátelství, …) nebo data.

Facebook Timeline

Pokud se vám nový profil Moje historie neaktivoval sám, stačí navštívit oficiální stránku o Timeline na Facebooku, kde by se tlačítko pro aktivaci mělo nacházet. „Moje historie“ by dneškem měla být aktivní i na mobilní verzi m.facebook.com a v aplikaci pro Android. Jakmile už si ale profil Moje historie jednou aktivujete, neexistuje žádný způsob, jak se vrátit k předchozímu stavu.

Byl pro vás článek přínosný?