Hlavní navigace

Některou ze služeb Facebooku využije měsíčně 2,8 miliardy lidí

6. 11. 2019

Sdílet

Skandály neskandály, Facebook je na tom tak dobře jako nikdy předtím. Rostou mu uživatelská základna i finanční ukazatele. Za třetí čtvrtletí firma utržila 17,7 miliardy dolarů, čím si oproti loňsku polepšila o 29 %. Čistý zisk stoupl o 19 % na 6,1 miliardy dolarů.

Jen 269 milionů dolarů přiteklo do kasy z přímých poplatků a mikroplateb, zbytek má na svědomí reklama. U ní pořád roste vliv mobilů. Chytré telefony a tablety se na inzertních příjmech podílely z 94 % (loni to bylo 92 %). Z finanční zprávy také vyplývá, že firma už zaměstnává přes 40 000 lidí a na účtech má více než 52 miliard dolarů.

TIP: Není FACEBOOK jako facebook

Facebook coby stejnojmennou sociální síť denně využívá 1,62 miliardy lidí, alespoň jednou za měsíc se přihlásí 2,45 miliardy. V obou případech je to meziročně o 8–9 % více. Celkový počet uživatelů je však ještě vyšší, neboť kromě Facebooku lidé používají ještě Messenger, Instagram nebo WhatsAppe. Takových je již 2,8 miliardy měsíčně, či 2,2 miliardy denně.

TIP: Facebook odmítá zodpovědnost za lživé kampaně

Firmě roste počet uživatelů v celém světě včetně USA, kde ještě nedávno stagnovala. Čísla jiných agentur ale ukazují jinou zajímavost. Uživatelé na Facebooku zůstávají, ale tráví tam čím dál méně času. Ještě v roce 2017 Američané trávili na Facebooku skoro 13 hodin měsíčně, letos to bylo už jen 9,5 hodiny. Dokonce jej předehnal TikTok s 10 hodinami.

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-263-wikitribune-nespouští-další-facebook/

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?