Hlavní navigace

Facebook znovu mění News Feed. Zobrazí více obsahu od přátel na úkor stránek

22. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší sociální síť světa stále hledá rovnováhu mezi tím, co by uživatelé měli ve svých streamech vidět, a tím, co by sami chtěli vidět. Na základě zpětné vazby Facebook opět upravil pravidla a příspěvků se dotknou tři nová pravidla.

Facebook teď zobrazí více příspěvků přátel než od stránek
Facebook teď zobrazí více příspěvků přátel než od stránek

Doteď měl Facebook ochranu před tím, když někdo rychle zveřejnil několik příspěvků za sebou. Bál se, aby to uživatele nevystrašilo, proto je nezobrazil všechny najednou. U lidí, kteří mají v News Feedu málo nového obsahu, ale to omezení zruší. Aby měli co číst, tak jim toho Facebook zobrazí více, i když to bude od stejného člověka/stránky.

Dále pak Facebook upřednostní příspěvky vašich přátel před obsahem stránek nebo skupin, které sledujete. Ty pochopitelně zcela nezmizí, ale větší váhu budou mít statusy, fotky, videa a odkazy přátel, protože ti jsou pro uživatele důležitější.

 

Poslední změna postihne veřejné příspěvky stránek, které sami nesledujete, ale vaši přátelé je lajkovali nebo pod nimi komentovali. Podle zkušeností Facebooku prý uživatele tento způsob upozorňování nezajímá, proto z News Feedu zcela zmizí nebo jejich počet alespoň výrazně poklesne.

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?