Hlavní navigace

Kdo chce zůstat na May 2019 Updatu, měl by rychle opustit Fast ring

8. 4. 2019

Sdílet

Pokud už nehodláte pokračovat v testování dalších verzí Windows, ale raději chcete zůstat na té, která je už téměř hotová, opusťte Fast ring. V dohledné době v něm Microsoft začne testovat novou vývojovou větev. Její výběr nás překvapil.

Kdy bude vydán Windows 10 verze 1903, to už nám Microsoft nastínil. Chce být tentokrát opatrný, takže v tomto týdnu bude vpuštěna do testovacího kanálu Release Preview a k ostrému vydání dojde až v pozdním květnu. Zatím se zdá, že finální sestavení si už firma vybrala, byť není do kamene vytesáno, že ještě jeden poslední upgrade přijít nemůže.

Dalším dílkem do skládačky je upozornění Microsoftu, že teď je vhodná příležitost zkontrolovat nastavení programu Windows Insider. Zůstanete-li v kanále Fast ring příliš dlouho, může se stát, že vám bez předchozího upozornění doručí testovací vydání další vývojové větve. (Minule se to stalo značně nevybíravě.) Nechcete-li už v testování dalších verzí Windows pokračovat a spokojíte se s používáním aktuálně již téměř hotové verze 1903, raději si nastavení zkontrolujte.

Prozatím lze považovat za bezpečné kanály Slow ringRelease Preview s ohledem na to, že nová sestavení se jako první dostávají do Fast ringu. Microsoft ostatně potvrdil, že Slow ring a Release Preview budou nadále určené pro testování verze 1903. Redmondští i tímto skromným oznámením signalizují, že je vývoj jarního vydání u konce.

Současně Microsoft nečekaně upozornil, že do Fast ringu brzy dorazí sestavení z vývojové větve „20H1. Jste překvapeni? Tato verze vyjde až za rok a aktuálně se nachází v kanále Skip ahead. Počítalo se s tím, že ve Fast ringu bude testována letošní podzimní verze Desítek s kódovým označením „19H2“ – Microsoft ovšem jméno kanálu sám explicitně nezmínil. Přiznal ovšem, že vydání „19H2“ nepřeskočí, ačkoli prakticky bude spíše jen menšího charakteru. Znovu to potvrdil v čerstvém upozornění na kontrolu nastavení programu Windows Insider.

Byl pro vás článek přínosný?