Hlavní navigace

Fenomén levného zboží z AliExpressu. Jak nakupovat co nejvýhodněji?

28. 2. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce
Kdo v dnešní době nikdy neslyšel o AliExpressu a nikdy tam nenakupoval, jako by nebyl. Tento obrovský čínský e-shop je proslulý nízkými cenami a díky nekonečné nabídce zboží je populární ve všech koutech světa.  AliExpress je v podstatě virtuální tržiště, které provozuje čínská společnost Alibaba Group. Webová stránka tohoto e-shopu byla vytvořena v roce 2010 a velmi brzy se zařadila na seznam největších čínských online obchodů. Zákazníky kromě nízkých cen láká především přímé propojení kupujícího s prodávajícím bez jakýchkoliv přirážek zprostředkovatelům. Důvod, proč si AliExpress oblíbily miliony lidí po celém světě, je prostý. Najdete zde totiž nejen každý předmět, na který pomyslíte, ale také věci, o kterých se vám ani nesnilo nebo jste vůbec nevěděli, že existují. Veškeré zboží je tu navíc k sehnání za bezkonkurenční ceny a pomyslnou třešničkou na dortu je doprava zdarma na drtivou většinu produktů.

Je nakupování na AliExpressu bezpečné?

Svým zákazníkům nabízí známý čínský e-shop garanci bezpečného nákupu. To znamená, že zboží platíte sice online při dokončení nákupu, vaše platba ovšem zůstane v režimu garance až do chvíle, kdy AliExpressu potvrdíte, že zboží vám v pořádku dorazilo. O své peníze rozhodně nepřijdete, AliExpress totiž nabízí možnost vrácení peněz až do 15 dní po dokončení vaší objednávky. Co se týče situace, kdy si přejete něco vrátit, můžete to udělat i v případě, kdy je zboží v pořádku doručeno až do České republiky. Někteří lidé se také obávají, že při nákupu zboží z AliExpressu narazí na padělky. Pokud by se vám však něco takového opravdu stalo, stačí tuto skutečnost nahlásit a získáte zpět až trojnásobek prodejní ceny zboží.

Co všechno na AliExpressu najdete?

Jak už bylo zmíněno výše, nabídka zboží na AliExpressu je obrovská. Pořídíte zde vše od elektroniky a autodílů až k novým kouskům do vašeho šatníku. Za pár korun tu navíc můžete narazit na opravdové poklady. Pokud hledáte určitý druh zboží, jako jsou třeba vánoční dekorace nebo dětské oblečení, můžete využít speciální tipy a doporučení AliExpress, kde je zboží přehledně rozdělené do kategorií. Zároveň se tam dočtete třeba jak správně zvolit velikost oblečení nebo na co si dát pozor a najdete zde také zajímavé tipy na dárky pro ostatní.

Designové kousky pro ženy

Ženy nejčastěji nakupují oblečení za několik dolarů, boty nebo kabelky. Stylové doplňky zde totiž seženete velmi levně a díky tomu pak ke každému outfitu můžete zvolit jiné hodinky, šperky nebo třeba sluneční brýle. Velmi oblíbenou kategorií jsou také dětské hračky, kosmetika, doplňky do domácnosti a na zahradu nebo třeba výrobky pro domácí mazlíčky.

Od sportovců až po kutily

Ačkoliv na AliExpressu najdete také širokou nabídku oblečení a doplňků pro pány, muži se spíše soustředí na nákup elektroniky. V poslední době jdou na odbyt hlavně různé bezpečnostní kamery a alarmy, drony, hudební přehrávače nebo třeba sluchátka. Na své si přijdou také kutilové, pro které jsou připraveny různé zlepšováky, kvalitní nářadí i pomůcky pro práci kolem domu. AliExpress nabízí také velké množství sportovního vybavení pro každého, vyberou si zde příznivci míčových sportů, kulturisté, ale také vášniví milovníci lyžování a snowboardingu nebo třeba rybáři. Pánové jistě ocení také nabídku autodílů a výrobků určených pro správnou péči o automobil nebo motorku.

Na své si přijde každý nerd

Zajímá vás programování, počítačové hry nebo třeba věda? Čtete spoustu knih, hltáte komiksy a doma vám leží sbírka japonské mangy? Jste vášnivý fanoušek nějaké filmové ságy nebo seriálu a chtěli byste vlastnit co nejvíce předmětů s touto tématikou? Pak je pro vás AliExpress to správné místo. Široká nabídka zboží zahrnuje opravdu vše, na co pomyslíte. Najdete zde třeba plakáty, knihy, funko pop figurky, hračky, oblečení a doplňky s logem vašeho oblíbeného seriálu nebo pomůcky pro kouzelníky. Počítačové hráče jistě zaujmou také veškeré myslitelné pomůcky pro gaming, které zahrnují notebooky, herní myši a podsvícené klávesnice či speciální mikrofony.

Nakupujte co nejlevněji

Nákupy na AliExpressu jsou samy o sobě velice levné. Pokud však máte zájem udělat si je ještě levnější, vyzkoušejte Plnou Peněženku. Tento český cashbackový portál se známým čínským e-shopem navázal partnerství, a díky tomu můžete získat zpět až 5 % peněz, které zaplatíte za váš nákup na AliExpressu. Pokud nejste zběhlí v angličtině, Plná Peněženka také nabízí tipy pro nákup na AliExpress v češtině. Pro snadnější používání a orientaci si totiž můžete web AliExpress.com přepnout do češtiny. Komunikace pak funguje za pomoci Google Překladače, který vám přeloží zprávu od prodejce a pomůže vám vytvořit vhodnou odpověď. Webové stránky si můžete samozřejmě přepnout také do slovenštiny. Více se dozvíte na AliExpress Slovensko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku