Hlavní navigace

Finále Hry o trůny překonalo pirátský rekord v počtu sdílení přes BitTorrent

17. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední desátá epizoda čtvrté řady Hry o trůny se stala nejsdílenějším souborem historie. Podle dat, které získal magazín Torrent Freak, tento díl najednou sdílelo 254 114 lidí, z toho 190 701 měl kompletní soubor (seeders) a 63 413 sdílelo jen dosud staženou část (leechers). Data pocházejí z torrentového trackeru Demonii, ale i další významné trackery zaznamenaly mezi 100 a 200 tisíci současnými sdíleními.

Data se týkají ripu ve standardní kvalitě. Videa v rozlišení 720p měla najednou 108 539 sdílení a v 1080p pak 23 922 souběžných sdílení. Torrent Freak spočítal, že si finální epizodu stáhlo během 12 hodin 1,5 milionu lidí. Během týdne by to mohlo být až 7,5 milionu. A to v číslech nejsou různé privátní trackery, další umístění jako tisíce souborových hostingů typu Ulož.to či jiné P2P sítě.

 

Za zmínku stojí, že předchozí rekord s více než 207 000 souběžnými sdíleními rovněž držel seriál Hra o trůny, konkrétně poslední epizoda třetí sezóny. Společnost HBO, která seriál produkuje, sice s pirátstvím bojuje, ale zároveň díky němu získává diváky/předplatitele.

Výkonný ředitel Time Warner, jež HBO vlastní, říká, že pirátství pro ně znamená více než Emmy. Je to pro ně určitý druh reklamy. Když se pirátům seriál zalíbí, najde se více lidí, kteří si HBO zaplatí ať už tradičně přes kabel, satelit nebo IPTV, či přes aplikaci HBO Go. Hra o trůny je mimochodem už dva roky po sobě nejstahovanějším seriálem

Zdroj: Torrent Freak

Byl pro vás článek přínosný?