Hlavní navigace

Fio má novou aplikaci pro iOS. Teď se zaměří na Android

12. 6. 2019

Sdílet


Pátá největší česká banka po měsících slibů konečně vydala novou mobilní aplikaci. Fio Smartbanking zatím vychází jen pro iOS (App Store), ale na verzi pro Android se již také pracuje. Aplikace nevychází jako aktualizace té původní, ale v App Storu je zařazena pod novou položkou. Klienti tak mohou dočasně využívat obě současně.

Aplikace vyžaduje iOS 11+ a je již optimalizována i pro nejnovější iPhony. Má nový design, který již nevypadá jako z minulého století, a také nové funkce. Na výchozí obrazovce je užitečná nástěnka, na níž lze volitelně připnout různé widgety. Můžou tam být pohyby na účtu, poslední karetní transakce, informace o spoření atd.

TIP: České banky míří do 21. století. Nabízejí nejmodernější funkce

Rozšíření se dočkaly platby pomocí QR kódů. Ty lze nově načítat i z galerie nebo iCloudu. Uživatelé ale mohou generovat rovněž vlastní QR kódy (funkce Zaplať mi), které slouží k jednoduchému příjmu plateb.

V aplikaci lze nově také:

  • vytvářet a upravovat trvalé příkazy
  • zakládat inkasa
  • zobrazit plánované nebo neprovedené platby
  • stahovat výpisy z účtu

Dle facebookové stránky Fia se časem objeví i notifikace. Stejných novinek se pravděpodobně dočká i verze pro Android. Té současné dokonce chybí také přihlašování/ověřování pomocí otisku prstu.

Fio má momentálně 900 000 klientů. Na trhu působí od roku 2010, za tu dobu vybudovala necelých 90 poboček a 180 bankomatů. Nově budované jsou rovnou bezkontaktní, takže s Google Pay z nich půjde vybírat hotovost rovněž pomocí mobilu. Podpora Apple Pay je plánována na třetí čtvrtletí 2019.

Zdroj: Fio via Dotekománie

Byl pro vás článek přínosný?