Hlavní navigace

Firefox 36 podporuje protokol HTTP/2 a synchronizuje rychlý přístup

26. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už jsme rozebrali komunikační službu Hello a po ní si přiblížíme, co nového nabízí Firefox 36, jenž byl oficiálně vydán v úterý večer. Synchronizace uživatelských dat v prohlížeči už nějaký pátek funguje, ale až teď se synchronizují také připnuté weby v novém panelu.

Pakliže přeinstalujete počítač, případně prostě jen Firefox používáte na různých zařízeních, budete mít na dosah vždy stejné webové aplikace. Další rychlostní stupeň na kompatibilních webech zařadíte díky podpoře protokolu HTTP/2.

 

Z mnoha menších vylepšení, týkajících se převážně webových standardů a nástrojů pro vývojáře, zmiňme, že se v případě zaseknutí procesu pozastavení zobrazí dialog pro možnost odeslat diagnostické údaje vývojářům.

Po restartu programu by už nemělo docházet k odhlášení z Facebooku nebo Googlu, k němuž správně dojít nemělo. K posílení zabezpečení došlo na více frontách, např. vyřazením přijímání certifikátů se 1024bitovými klíči RSA. Firefox ani nadále nepřijímá šifry RC4, pokud to není nezbytně nutné. Šestatřicátou řadu ohnivé lišky stáhnete z firefox.com.

Zdroj: Mozilla

Byl pro vás článek přínosný?