Hlavní navigace

Nové logo pro Firefox vybráno. Jak pro hlavní značku, tak pro prohlížeč

12. 6. 2019

Sdílet

Změna identity byla oznámena před rokem. Mozilla pro Firefox konečně vybrala nové logo, resp. vytvořila celou novou značku.

To, na co jsme od letoška čekali, se stalo. Mozilla oficiálně odhalila nové logo Firefoxu. Jedná se o radikální proměnu – zřejmě nejradikálnější v historii prohlížeče. Poprvé je totiž takto abstraktní, vždycky na něm byla lépe rozpoznatelná panda červená. Předvojem byly nedávno odhalené nové logotypy správce hesel Lockwise a Monitoru, který slouží k odhalování bezpečnostních incidentů s online účty.

Vlastně tak byla změněna celá značka. Mozilla používá specifickou paletu barev pro loga, kde dominují odstíny oranžové a fialové. Značka je postavena na čtyřech pilířích: radikálnost, laskavost, otevřenost, neústupnost. Tvary odvazuje od běžných geometrických útvarů. A pozor, Firefox je samostatná hlavní značka zastřešující více produktů.

Její logo je odvozeno od loga prohlížeče, je ale abstraktnější. Pod značkou Firefox se sdružují v první řadě prohlížeč, dále Send, MonitorLockwise. Pokud vás zajímají detaily, začtěte se do příspěvku na blogu Mozilla Open Design.

Zdroj: Mozilla Open Design

Byl pro vás článek přínosný?