Hlavní navigace

Firemní Gmail pod tlakem integruje chaty, schůzky a místnosti

20. 7. 2020

Sdílet

Google zřejmě pod nátlakem v poslední době úspěšné konkurence upraví svůj přístup k nástrojům pro produktivitu. Místo toho, aby je od sebe odděloval, tak je přivede pod jednu střechu, aby zefektivnil práci. Dá se to považovat za určitý redesign Gmailu pro organizace – Google vychází z předpokladu, že každý svůj pracovní den začíná v e-mailu, proto Gmail staví do středu pozornosti. Minimálně pro mileniálskou generaci už ale e-mail není tak důležitý, proto ostatně vznikly moderní nástroje jako Slack. Buď jak buď, Gmail nabídne prostředí rozdělené do několika sekcí:

  • Pošta – Půjde o stejný Gmail, na který jste zvyklí.
  • Chat – Standardní komunikace jeden na jednoho, případě ve skupinách.
  • Místnosti – Prostory pro pracovní skupiny, kde najdete společný chat, soubory, úlohy apod.
  • Meet – Pro plánování a uskutečňování (video)schůzek.

Multitasking a lepší workflow

Ve výsledku tedy půjde o propojení existujících nástrojů. Například Meet se už v Gmailu nedávno objevil, takhle jen bude mít vlastní výraznější sekci. Propojení znamená, že vyhledávání postihne jak e-maily, tak chat. O souborech Google nemluví. Nové prostředí sjednocující nástroje bude k dispozici brzy. O konkrétním termínu nás ale Google teprve informuje. Uvedené změny míří na organizace, nikoli na koncové spotřebitelky a spotřebitele.

Časem se integrace bude zlepšovat. Google např. chystá režim obraz v obraze pro videochaty v Gmailu. Meet se zase podívá do kancelářských nástrojů jako Dokumenty, Tabulky a Prezentace.

Zdroje: Google Cloud Blog via G Suite Updates Blog

Byl pro vás článek přínosný?