Hlavní navigace

Charge 4 je první náramek Fitbitu s GPS a češtinou

Sdílet

Nový fitness náramek Charge 4 je nástupcem nejprodávanějšího produktu Fitbitu. Možná půjde o vůbec poslední zařízení, než firmu pohltí Google. Oproti trojce se novinka na první pohled prakticky nezměnila. Zůstává jí malý černobílý displej, boční tlačítko a odpojitelné pásky, které sám Fitbit prodává v silikonovém, textilním i koženém provedení.

K hlavní změně došlo uvnitř. Jde o první náramek výrobce (a po hodinkách Ionic druhý produkt obecně) s přijímačem GPS. Přesné měření pohybu se (de)aktivuje automaticky u outdoorových aktivit jako běh, chůze, kolo, lyžování apod. Aplikace na mobilu pak na mapě ukáže přesný záznam trasy a fyzickou zátěž na jednotlivých úsecích. S GPS však dramaticky klesne výdrž. Charge 4 vydrží stejně jako předchůdce zhruba týden, ale při kontinuálním záznamu GPS počítejte jen s pěti hodinami.

Druhou novinkou, tentokrát již softwarového rázu, jsou tzv. Active Zone Minutes. Jde o nový přístup k tomu, jak nastavit a plnit denní cíl. Fitbit na základě věku a klidové tepovky zjistí, jak dlouho byste měli cvičit. Standardně nastavuje 22 minut mírné a 11 minut vysoké zátěže.

Díky Fitbit PurePulse® 24/7 monitorování srdečního tepu funkce Active Zone Minutes využije srdeční tep jedince pro sledování úsilí během jakékoliv aktivity, která rozpumpuje srdce, ať už jde o spinning nebo jógu. Za každou minutu mírné aktivity pak odmění uživatele jedním kreditem a dvěma kredity pak za aktivitu intenzivní. Poskytne také upozornění v reálném čase přímo na zápěstí pokaždé, když uživatel přejde z mírné aktivity do intenzivní, aby byl informován, zda je nutné přidat nebo naopak ubrat na výkonu a snaze. Po tréninku je možné si prohlédnout detailní přehled v aplikaci Fitbit, včetně pokroku napříč denními a týdenním cíli,“ uvádí Fitbit.

Charge 4 nově dostane také chytrý budík (zavibruje v lehké spánkové fázi), dálkové ovládání pro Spotify a také češtinu. Ta by se měla týkat jak prostředí náramku, tak i obslužné aplikace. Aktualizace by měla vyjít v dubnu.

Zbytek již zůstává totožný. Charge 4 nabízí akcelerometr pro měření denní i noční aktivity, výškoměr pro detekci vystoupaných schodů a průběžně měří také tep a okysličení krve. Díky NFC s ním můžete platit v obchodech, pokud tedy máte některou z bank, která to podporuje. Fitbit Pay u nás nabízí Air Bank, Česká spořitelna, Komerční banka, mBank a Moneta. Náramek je samozřejmě vodotěsný.

Fitbit Charge 4 se u nás začne prodávat od 15. dubna za 4190 Kč.

Zdroj: Fitbit

Byl pro vás článek přínosný?