Hlavní navigace

Česká fitness aplikace slaví úspěch. Fitify má miliony uživatelů

11. 3. 2020

Sdílet

Aplikace Fitify, za níž stojí studenti ČVUT Martin Mazanec a Matouš Skála, má již přes 10 milionů stažení a 5 milionů uživatelů z celého světa. Další stále nabírá i v souvislosti s opatřeními kvůli koronaviru. Jen v Itálii během minulého týdne stoupl počet uživatelů na dvojnásobek, protože se lidé báli chodit do fitka, případně některé posilovny rovnou uzavřely provoz.

Fitify totiž pomáhá s cvičením v domácích podmínkách. Uživatele motivuje a radí jim, jak zhubnout či nabrat svalovou hmotu, a využívá k tomu zhruba 900 cviků, při nichž si vystačí jen s vlastní vahou nebo pomůckami. A samozřejmě mobilem, který se stane virtuálním trenérem. Tvůrci připravili ve spolupráci s fitness odborníky také instruktážní videa a hlasové povely, které ukážou, co dělat. Kromě samostatných cvičení v délce od 10 do 30 minut Fitify nabízí i několikatýdenní plány, které se průběžně přizpůsobují uživatelům. Ti pokročilí si mohou vytvářet vlastní tréninky. Momentálně tvůrci pracují na funkci pro sestavování nutričně vyvážených jídelníčků.

TIP: Runtastic splynul s Adidasem a ukončil skoro všechny aplikace

Aplikace je ke stažení zdarma pro Android (Play Store) a iOS (App Store), v bezplatné verzi jsou ale jen některá cvičení a plány. Většina z nich je dostupná jen pro placené tarify Pro, které stojí 190 Kč na měsíc či 1550 Kč na rok (129 Kč na měsíc). Standardně je k dispozici sedmidenní zkušební doba, aktuálně ale při kliknutí na fitify.app/promo/covid19 na mobilu dostanete tarif Pro na dva měsíce zdarma.

PS: Fitify si rozumí s fitness platformami obou systémů, takže cvičení se umí synchronizovat s Google Fitem i Apple Health.

Byl pro vás článek přínosný?