Hlavní navigace

Fitness náramek HTC Grip si rozumí s Androidem i iOS a má vlastní GPS tracker [MWC]

Sdílet

Zdroj: Redakce

HTC s sebou do Barcelony nepřivezlo jen nový smartphone One M9. Spolu s Valve představilo brýle pro virtuální realitu. A se sportovní značkou Under Armour uvedlo fitness náramek HTC Grip. Bude spolupracovat s aplikací UA Record, kterou najdeme na Androidu i iOS. Aplikace se dosud uměla spojit s náramky Jawbone, Fitbit, Withings nebo hodinkami od Garminu, ale teď lidé z UA přiložili ruku k dílu a pomohli s návrhem Gripu.

Náramek obsahuje 1,8" PMOLED displej s rozlišením 32 × 160 px. Grip má vlastní akcelerometr, gyroskop, kompas i GPS, takže dokáže přesně zaznamenávat pohyb. S 100mAh akumulátorem vydrží až dva a půl dne, s GPS trackingem ale jen pět hodin. Tělo je podle HTC lehké, „prodyšné“ a voděodolné (až půl hodiny v metrové hloubce).

HTC Grip HTC Grip HTC Grip

S mobilem se Grip spojí přes Bluetooth, skrz stejné rozhraní se umí domluvit také i externími snímači, například měřicí srdečního tepu. Náramek měří denní aktivitu: ušlé kroky, uběhnutou vzdálenost, spálené kalorie, při spojení s mobilem umí upozornit na příchozí hovor, SMS nebo dálkově ovládat přehrávač. Pochopitelně zobrazí i hodiny. V noci pak měří spánkovou aktivitu.

 

HTC Grip přijde do obchodů na jaře, bude stát 199 dolarů (6000 Kč).

Zdroj: HTC

Byl pro vás článek přínosný?