Hlavní navigace

Flash Player v IE pro Windows 8/RT nyní běží skoro neomezeně

12. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Báli jste se omezeného využití Flash Playeru v Internet Exploreru ve Windows 8? Microsoft se v souvislosti s přerodem Windows rozhodl, že ze zásuvných modulů učiní tabu. Na tabletech je nestabilní, pomalý a na energii náročný chod opravdu poslední, co od aplikací očekáváte. Doteková edice prohlížeče se proto chtěla spoléhat na čistý web, nedotčený nespolehlivými zásuvnými moduly. V souvislosti s dnešní zprávou si můžeme s úsměvem vzpomenout na to, jak měl být dokonce i nejpoužívanější Flash Player mimo hru.

Jenže v rámci smířlivých rozhodnutí dostal zelenou s tím, že jej v Internet Exploreru pro Metro bude možné používat pouze na povolených webech, kde je jeho přítomnost stále ještě nezbytností. (V desktopové edici prohlížeče nebylo používání omezeno nikdy, až na verzi pro Windows RT.) A od dnešního dne přestávají limity platit také pro dlaždicový Internet Explorer. Neomezené zobrazování flashových objektů na webových stránkách platí rovněž pro Windows RT, nejen pro Windows 8.

 

Podle Microsoftu je nyní většina objektů ve Flashi přizpůsobena Windows a nebude působit problémy se zvýšenou spotřebou – a tím pádem ani s rychlejším vyčerpáním akumulátoru. Firma se rozhodla, že obrátí zavedený koncept o 180°. Dosud byl modul všude zakázaný, s výjimkou webů na bílé listině. Ode dneška bude Flash Player naopak automaticky povolený, ovšem s výjimkou stránek zapsaných na černé listině.

Nemění se nic pro desktop ve Windows 8. Nebude na něj ani aplikována černá listina. Desktop ve Windows RT není tomu v Osmičkách rovnocenný a v jeho případě se povolení modulu pořád počítá jako novinka. Na rozdíl od zmíněného desktopu ve Windows 8 ale bude zatížen černou listinou, která současně doprovodí dlaždicové edice prohlížeče v obou mladých Windows.

Dotekový Internet Explorer nyní podporuje Flash Player prakticky neomezeně
Dotekový Internet Explorer nyní podporuje Flash Player prakticky neomezeně

Zdroj: IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?