Hlavní navigace

Flounder, Molly a Gearhead. Co se skrývá pod tajemnými názvy v Androidu?

12. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdrojové kódy Androidu a projektu Chromium pomohly odhalit další střípky týkající se nových hardwarových produktů Googlu. Myce.com došel v analýze nejdále. V kódu se nachází nové zařízení Flounder (platýs), které vyrobí HTC, a Molly (živorodka), jež připraví sám Google. Oba názvy odkazují na mořské živočichy, tak Google označuje všechny Nexusy. Poslední Nexus 5 se například jmenoval hammerhead (žralok kladivoun).

Zařízení Kódové označení
T-Mobile G1 / HTC Dream trout (pstruh)
Nexus One mahimahi (koryféna)
Nexus S herring (sleď)
Galaxy Nexus tuna (tuňák)
Nexus 7 (2012) grouper (mořský okoun)
Nexus Q steelhead (pstruh duhový)
Nexus 10 manta (manta)
Nexus 4 mako (žralok mako)
Nexus 7 (2013) flo/deb (rybka z Hledá se Nemo)
Nexus 5 hammerhead (žralok kladivoun)
? flounder (platýs)
? molly (živorodka)

Molly je zmiňována v souvislosti se set-top boxem. O proniknutí do obýváku se Google pokusí už počtvrté. Potvrzuje to také zahrnutí DRM ochran Discretix, PlayReady a WideVine, zmínka o ovladači Bemote a odkaz na projekt AndroidAtHome. A nemusí to být jen televizní přehrávač, ale také herní konzole podobně jako konkurenční Fire TV od Amazonu.

Prostředí nové televizní krabičky si už před měsícem vyzkoušeli redaktoři The Verge. Google pohltil i firmu, která na Androidu stavěla herní konzole. Všechno to do sebe zapadá, „Nexus TV“ musí být za rohem. Molly je mimochodem název starého muzikálu, seriálu a také filmu, kódový název lze tedy obhájit i v této rovině.

 

U Flounderu od HTC musíme zapojit více fantazie. Tchajwanský výrobce podle několika zdrojů chystá 8,9" tablet. Digitimes zase přišlo s informací, že tablet o stejné úhlopříčce displeje bude použit v novém Nexusu. HTC ale nemá s tablety příliš zkušeností, zatím uvedlo jen dva, ten poslední před třemi lety.

Na druhou stranu ale HTC stojí za prvním telefonem s Androidem, prvním Nexusem a poslední dvě vlajkové lodi One M7 a M8 přišly i ve speciální „čisté“ edici Google Play. Těsná spolupráce s Googlem tedy existuje. Flounder (platýs) je středně velká placatá ryba. Středně velkou plackou by byl i 8,9" tablet, no ne?

Myce.com objevil v kódu referenci na projekt Gearhead (převodovka) a CarHomeGoogle. Na začátku roku Google potvrdil, že chystá Android pro automobily spolu s Nvidií, Audi, Hondou a koncerny Hyudai Motor Group (Hyudai, Kia) nebo General Motors (Chevrolet, Cadillac, Buick, GMC, Opel…). Na první takové auto ale ještě čekáme. Za měsíc a pár drobných vypukne vývojářská konference I/O, kde Google každoročně odhaluje nové Nexusy a novinky v Androidu. Poté snad budeme vědět více.

Byl pro vás článek přínosný?