Hlavní navigace

Forbes: Google Fit bude konkurencí Apple HealthKitu. Představí se už na I/O

13. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Forbes tvrdí, že Google už 25. června na konferenci I/O představí službu Fit, která bude agregovat data z fitness a zdravotních aplikací. Totéž nedávno představil Apple jako HealthKit, jenž se stane součástí iOS 8, Také Samsung uvedl vlastní platformu Sami.

Google Fit má sestávat z otevřených API, díky kterým si budou moci aplikace vyměnovat naměřená data. Zatím ale není jasné, jestli se Fit stane součástí nového Androidu, či bude dostupný jako samostatná aplikace. Cílem bude jako u konkurence měřit sportovní výkony, srdeční tep, teplotu, případně i váhu a další údaje podle toho, jaké senzory budou s Fitem komunikovat.

 

Na I/O se též představí finální verze hodinek Moto 360 a LG G Watch, které by měly obsahovat snímače, jenž budou měřit tělesnou aktivitu a záznamy posílat přes Bluetooth do telefonu nebo tabletu. Otevřená platforma jako Fit by zajistila, aby všechno mohlo komunikovat se vším. Google zatím tyto spekulace nechce komentovat, takže si musíme ještě dva týdny počkat na případné potvrzení přímo z konference I/O.

Že má Google zájem o zdraví, nelze popřít. Založil firmu Calico, která se bude zabývat dlouhověkostí, a pracuje na kontaktních čočkách pro diabetiky. Firma už před lety uvedla platformu Health, která měla sloužit jako elektronická zdravotní karta. Kvůli nezájmu ji ovšem předloni ukončila.

Byl pro vás článek přínosný?