Hlavní navigace

Fotky Google+ automaticky zálohují snímky do cloudu. Jsou ale pouze pro Chromebooky

12. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nástroj Fotky Google+ od internetového giganta automaticky zálohuje videa a fotografie, které počítač načte z fotoaparátu či mobilu. Nově to umí plně automaticky a na pozadí. Nemusíte se tak bát, že byste někdy o nějaký snímek přišli. Stačí tedy pouze vložit např. paměťovou kartu do čtečky. Na druhou stranu asi nikdo nepotřebuje mít v cloudu úplně všechny fotky, zvlášť ne lidským filtrem nepřebrané. Google aplikaci upravil tak, aby skutečně snímky odesílala, i když ji vypnete, takže nebude vidět. Vám kontrola zůstane nad zálohováním ale zůstane. Skrze notifikaci odesílání pozastavíte, případně úplně zrušíte.

Další oznámení vám prozradí, že byla operace dokončena. Funkci případně vypnete v nastavení. Kdyby se vám aplikace zamlouvala, máme pro vás připomínku. Kupodivu funguje pouze v Chromeboocích, přestože se jedná o aplikaci pro Chrome, která by měl bez problému šlapat i na např. počítači s Windows. Kdo může, stáhne ji z adresy g.co/chromephotos.

Podobný nástroj pro Windows nicméně existuje, lze jej nainstalovat společně s Picasou. Fotky Google+ se pak postarají o automatickou zálohu fotografií do cloudu.

Automatická záloha fotografií
Automatická záloha fotografií | Foto: +François Beaufort

Zdroj: +Oren Blasberg via Chrome Story

Byl pro vás článek přínosný?