Hlavní navigace

Své vzpomínky si projdete na fotomapě. Fotky Google v novém

29. 6. 2020

Sdílet

Ukládáte svoje fotografie do cloudu? Pokud jste si vybrali reklamního giganta, Fotky Google vás uvítají nejen nový logotypem. Nastal totiž čas na úpravu podoby služby, kterou podle provozovatele měsíčně použije miliarda lidí. Google chce více pracovat s nostalgií a vzpomínkami. Začněme tím, že v mobilní aplikaci teď uvidíte primárně tři sekce.

První vám nabídne vaše vlastní fotky a videa, která už v cloudu máte uložené. Tentokrát ale Fotky použijí větší miniatury, mezi nimiž navíc bude méně prázdného místa, než bývalo, a automaticky zahájí přehrávání videí.

V prostřední části navigace pak svou pozici získalo vyhledávání, které je podle Googlu čím dál důležitější s ohledem na rostoucí knihovny. Na tom by nebylo nic zvláštního, jenže součástí vyhledávání je teď také interaktivní mapa. Své snímky tak uvidíte na místech, kde byly pořízeny, pokud ovšem údaje o poloze obsahují.

K tématu: Google rozdělil Drive a Photos

Poslední částí navigace je knihovna. Proč jsou knihovna a fotky dvě rozdílné sekce, když obě obsahují vaše snímky? Těžko říct. V knihovně každopádně najdete alba, koš nebo objednávkový formulář pro tisk. Loni Google představil sekci vzpomínek, kde služba vypichuje starší snímky, které spolu nějak souvisí. Takových vzpomínkových alb budou Fotky tvořit více, a sice půjde o fotografie vás s vašimi blízkými.

Kam ukládáte své fotografie?

Zdroje: blog The Keyword

Byl pro vás článek přínosný?