Hlavní navigace

Fox mění zpravodajství. Bizarní 55" obrazovky nahradily stolní počítače

8. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co by tak mohlo přebít obří obrazovku, kterou jako diváci můžete vidět za moderátory bulvárního zpravodajství televizní stanice Nova? Studio zpravodajství stanice Fox se proměnilo buď ve futuristickou, nebo velice bizarní scénu. Po stěnách si můžete všimnout obrovských obrazovek. Ta hlavní, která studio obepíná, měří dokonce přes jedenáct metrů. Moderátor na ní bude ukazovat aktuální snímky, pomocí dálkového ovladače.

Informační analytici, jak Fox říká lidem za pultem, budou pracovat s neuvěřitelně přerostlými obrazovkami. Jsou dotekové, mají 55 palců a na pozadí běží Windows 8, Mají přispět k tomu, jak bude zpravodajství chápáno. Fox chce omládnout, brát v potaz sociální kanály jako Twitter, které se vyznačují vysokou rychlostí šíření zpráv, a bude příběhy ze sítě analyzovat.

 

Přitáhne ale toto zpravodajství nadšence z Twitteru, kteří si zvykli na jiný styl získávání informací? Budou obrovské monitory užitečnější, než by byly běžné počítače s klávesnicí, myší a běžně velkým displejem? Zvládnou se specialisté ze židle natáhnout tak daleko, aby klepli na odkaz v nejvrchnější části obrazovky?

Fox není nicméně jediný, kdo zkouší novinky. CNN má zkušenosti s hologramy. No vážně, podívejte se sami na záznam z přenosu zpravodajství během prezidentkých voleb. Proti moderátorovi stojí žena–hologram. O kolik stoupla díky hologramům kvalita zpravodajství? Minimálně obecně moc ne, protože některé americké zdroje hlásí, že Fox instaloval do studia obrovské iPady. Microsoft bude muset zapracovat na rozšíření povědomí o Windows 8.

via The Verge | Windows RT Source

Byl pro vás článek přínosný?