Hlavní navigace

Fractal Design Core 3000: i dobře větraná skříň může být elegantní

7. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po oblíbené řadě skříní Define přichází Fractal Design s dalším zajímavým modelem. Pyšní názvem Core 3000 a je ztělesněním jednoduchosti, krásy a praktičnosti. Celá skříň je vyvedena v matné černé barvě, která podtrhuje design skříně.

Výrobce u tohoto modelu kladl velký důraz na možnosti chlazení. Skříň disponuje celkem sedmi pozicemi pro ventilátory. Není to nijak závratné číslo a jejich uspořádání je vskutku tradiční, ale nač měnit již ověřené rozložení. Vepředu je jedna 12cm a jedna 14cm pozice, v zadním panelu je 12cm pozice osazená ventilátorem s 1200 ot./min. Dále jsou přítomny dvě 12/14cm pozice v horní stěně skříně, jedna 12/14cm pozice v bočnici a jedna 12cm pozice na dně skříně. Jedna z horních pozic spolu a čelní 14cm pozice je již z výroby osazena ventilátorem, jehož lopatky oběhnou okolo osy tisíckrát za minutu. 

Uvnitř skříně se nacházejí dvě klece pro 3,5" disky s antivibračním uchycením, každá je pro tři pevné disky. Horní je odnímatelná, díky čemuž můžete do skříně vměstnat i ty nejdelší karty, jako je Radeon HD 5970, protože celkový prostor naroste z původních 27 cm na slušných 42 cm. Dále jsou ve skříni dvě 5,25" pozice pro mechaniky, z nichž do jedné je díky dodávané redukci možné osadit i další 3,5" disk.

Podporovány jsou základní desky formátu Mini ITX, Micro ATX a ATX. V plechu určeném k montáži základní desky se nachází spousta otvorů pro snadné vedení kabeláže a instalaci chladiče procesoru. Fandy vodního chlazení potěší dva otvory pro hadičky umístěné v zadním plechovém krytu.

Zdroj je, jak je již posledních pár let běžné, umístěn u dna skříně. Díky tomuto uspořádání může nasávat chladný vzduch zvenčí. Vnikání prachu a nečistot zabraňují prachové filtry na dně a v čele skříně.

Na předním panelu umístěném v přední části horní stěny se kromě konektorů pro audio nacházejí čtyři konektory USB druhé generace. Neskromně si však dovolím tvrdit, že mnozí uživatelé by jistě uvítali i USB konektor generace třetí.

Celá skříň je široká 20 cm, vysoká 43 cm a hluboká 48 cm. Váha bez osazených komponent dosahuje 7,1 kg. Cena ani termín dostupnosti zatímnení známá. Více informací naleznete na stránkách produktu.

Zdroj: TechConnect.com, Fractal-Design.com

Byl pro vás článek přínosný?